Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Trafikförsäkringen är det grundläggande skydd som alla måste ha som vill framföra ett fordon på allmän väg i Sverige. Den är alltså obligatorisk och ifall du inte betalar din trafikförsäkring kommer du få böta för varje dag som din bil står utan försäkringsskydd. Det blir snabbt väldigt dyrt och eftersom en trafikförsäkring är billig är det dumt att hoppa över den.

Det man ska veta är att en trafikförsäkring endast har ett väldigt grundläggande skydd och den är inte till så mycket för att skydda dig som den är till för att skydda andra människor och deras egendom. Vill du ha skydd för din egen bil rekommenderas att du skaffar en halvförsäkring eller helförsäkring.

Trafikförsäkringen hanteras av Trafikförsäkringsföreningen. Det kan vara intressant att veta att de har ett samarbete med de flesta länderna inom EU som gör att försäkringen gäller även utomlands. Ifall du skulle orsaka en krock i annat land betalas alltså pengar ut från din svenska trafikförsäkring och om någon annan krockar med dig får du pengar från deras försäkring. Läs mer om Grönt kort.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Det här ingår i en trafikförsäkring

När du har en trafikförsäkring betalas ersättning ut för skador på dina passagerare och dig själv ifall du råkar ut för en olycka. Ersättning betalas även för skador på andra människor och ifall deras egendom blir skadad eller förstörd. Tanken med den här försäkringen är med andra ord i grund och botten att skydda människor och annans egendom.

Trafikförsäkringen täcker kostnader för vård ifall du skadar någon när du är ute och kör. Det gäller både dina passagerare, dig själv och andra människor som du eventuellt skulle råka skada. Den täcker även in skador på annans egendom så som andra bilar du skulle kunna krocka med eller ifall du förstör något annat.

Så här fungerar en trafikförsäkring

Tanken med försäkringen är ganska enkel. Ifall du orsakar en olycka av något slag betalas pengar ut från din trafikförsäkring. Ersättning utgår då ifall någon skadas och ersättning utgår för skador på den eller de andra fordon som varit inblandade.

Ifall någon annan orsakar en olycka som du råkar bli inblandad i kommer den personens trafikförsäkring gå in och ersätta skador på dig och på din bil. Det är viktigt att veta att du aldrig får ersättning för skador på din egen bil från din trafikförsäkring om du själv orsakar en olycka av något slag. Du kan bara få ersättning för skador på din bil ifall det är någon annan som är ansvarig och då kommer pengarna från den personens trafikförsäkring.

Skaffa mer skydd för din egen bil

Eftersom en trafikförsäkring är så pass grundläggande ger den inte mycket skydd för din egen bil. Du får inga pengar för olyckor du själv orsakar, för skadegörelse, stöld eller för slumpartade olyckor som skulle kunna inträffa. För att kunna få någon ersättning för sådant behöver du uppgradera till en halvförsäkring eller helförsäkring, vilket är att rekommendera.

De flesta som skaffar en bilförsäkring idag väljer helförsäkring då den ger ett bra skydd för bilen i alla situationer. För att kunna få ut pengar för din bil av trafikförsäkringen måste du vara med om en olycka som är någon annans fel och få pengar från dennes försäkring, men det är långt ifrån alla skador på bilen som uppstår på det viset.

Jämför och hitta billigaste bilförsäkringen

Vill du jämföra bilförsäkringar och få erbjudanden från olika försäkringsbolag? Använd en jämförelsetjänst som Zmarta. De jämför inte bara lån utan även bilförsäkringar. Fyll i dina uppgifter och få många olika erbjudanden. Jämför priser och välj den bästa försäkringen. Du får Zmarta Assistans gratis om du tecknar en bilförsäkring via dem. Det kostar inget!

Få hjälp att hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen hos Zmarta.