Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

De allra flesta som letar efter försäkringar, både bilförsäkring och andra typer, tycker nog att det är viktigt att försäkringen är prisvärd. Kanske ska den även vara billig men viktigast av allt är att den är prisvärd - alltså att man får ett bra försäkringsskydd för pengarna.

Den här artikeln kommer att bestå av ett antal olika bra tips för dig som letar billiga och prisvärda bilförsäkringar, vad du bör tänka på när du väljer bilförsäkring och hur man kanske kan spara lite pengar genom rabatter och andra smarta val.

Det blir billigare om du tar dig tid att kolla runt

Vårt allra mest klassiska tips för att spara pengar på försäkringar är att jämföra priser och att jämföra försäkringar innan man väljer. Försäkringar kostar ganska mycket pengar varje år och det finns marknata skillnader i priser beroende på vilken försäkring man väljer och vilket försäkringsbolag man beslutar sig för att bli kund hos.

Genom att jämföra försäkringar kan man spara stora summor om man bara tar sig lite tid att titta och väga olika försäkringar mot varandra. Exempelvis kan du om du har en helt ny bil kanske spara upp mot 10 000 kr per år på att välja rätt försäkring jämfört med en som är onödigt dyr.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Du kan jämföra din bilförsäkring på ett par olika sätt. Om du vill göra det på egen hand och lägga lite mer tid kan du helt enkelt gå in på olika försäkringsbolags hemsidor och kolla hur mycket det kostar.

Eftersom en bilförsäkring har en försäkringspremie som är individuell och beror på olika faktorer så som din ålder, vilken bil du kör, var du bor och antal skadefria år etc måste du fylla i ett formulär och få en offert som är unik för just dig och din bil. Det kan ta lite tid att göra detta om och om igen hos många olika försäkringsbolag men har du en ledig kväll kan det klart hjälpa dig att hitta en billig bilförsäkring.

Det andra alternativet är att använda en jämförelsetjänst för försäkringar där du helt enkelt fyller i dina uppgifter en gång och sedan får kostnadsförslag från många olika försäkringsbolag. Det finns några sådana tjänster och den största och bästa är Insplanet. Där kan du snabbt och helt gratis se kostnaden för din bilförsäkring hos olika bolag och välja det som verkar bäst. Du får även rådgivning och lite mer information.

Rabatter och erbjudanden

Även om du redan har ett försäkringsbolag innebär inte det att du måste skaffa din nya bilförsäkring hos samma försäkringsbolag. Det kan finnas något annat som är både billigare och med bättre villkor för just dig.

Dock ska man aldrig glömma att de flesta stora försäkringsbolag erbjuder en rabatt om du samlar flera försäkringar hos dem. Detta är en av de största rabatterna man kan få på en försäkring och det kan t ex vara så att du får 10 - 20 % på en eller flera försäkringar (dock är det inte säkert att du får rabatterat pris på just bilförsäkringen, det är lite olika beroende på försäkringsbolag).

En annan liten rabatt är onlinerabatten, vilken helt enkelt är en liten bonus du kan få hos en del försäkringsbolag ifall du tecknar din försäkring direkt på deras hemsida istället för att göra det på det gamla klassiska viset. Det sparar väl lite tid och jobb för försäkringsbolaget och de ger lite av detta tillbaka i form av en rabatt. Det är normalt bara några hundralappar men ändå värt att nämna.

Slutligen kan man få rabatterade priser på försäkringar genom t ex fackförbund och liknande organisationer. Om du är medlem är det värt att kolla upp ifall de har några bra erbjudanden. Det är alltid värt att undersöka lite om man kan spara pengar på sin bilförsäkring, då den inte här så billig.

Övrigt att tänka på när det gäller billig / prisvärd bilförsäkring

Något man bör ha i åtanke när man tittar runt är att försäkringsbolagen väldigt ofta har sina egna försäkringar med egna villkor. Om du har två försäkringar som är i princip lika billiga kan de innehålla olika bra skydd. Du bör kolla upp villkoren så noga du kan innan du bestämmer dig då en försäkring kanske har högre självrisk och en annan kan ha en extra delförsäkring som ingår osv.

Det är också inte alltid billigast är bäst. En riktigt billig försäkring innebär ofta helt enkelt att den innehåller sämre skydd. Ju bättre skydd och mer olika delförsäkringar du vill ha ju mer får du betala och det betyder ibland att det inte är bättre att välja något billigt. Visst kan man snåla men då får man helt enkelt nöja sig med en sämre försäkring. Därför är det istället frågan om att hitta en prisvärd försäkring - en bilförsäkring som har allt det skydd man vill ha till ett så bra pris som möjligt.

Jämför och hitta billigaste bilförsäkringen

Vill du jämföra bilförsäkringar och få erbjudanden från olika försäkringsbolag? Använd en jämförelsetjänst som Zmarta. De jämför inte bara lån utan även bilförsäkringar. Fyll i dina uppgifter och få många olika erbjudanden. Jämför priser och välj den bästa försäkringen. Du får Zmarta Assistans gratis om du tecknar en bilförsäkring via dem. Det kostar inget!

Få hjälp att hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen hos Zmarta.