Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

En bilsport försäkring är en försäkring för samlarfordon, entusiastbilar och motorcyklar etc. Det är en specialförsäkring som inte alla försäkringsbolag har och det är ofta så att de inte erbjuder den här typen av försäkring själva utan istället hänvisar dig till ett försäkringsbolag som har en specialinriktning mot just den här typen av unika bilförsäkringar. Det är inte ovanligt att denna försäkring kallas bara för Samlarfordon.

En försäkring av det här slaget är till för fordon som är tänkta att vara just samlarfordon och det finns ganska många krav som måste uppfyllas för att du ens ska kunna skaffa en sådan försäkring. T ex är det inte alls ovanligt att du måste vara medlem i en motorklubb och det finns dessutom även andra kriterier. Försäkringen har vanligen olika kategorier beroende på fordonets ålder, exempelvis 20 - 30 år gamla eller äldre än 30 år.

Eftersom den här typen av bilar är ganska annorlunda jämfört med vanliga bilar finns det också ganska annorlunda krav som måste uppfyllas. Samlarfordon och entusiastbilar är stöldbegärliga och av det skälet är det viktigt att man har godkända larm och att fordonet förvaras i ett garage som är låst och gärna larmat etc. Som ägare är man skyldig att se till att bilen är ordentligt skyddad mot stöld, skadegörelse och andra risker.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Det finns även krav på hur mycket du får köra som mest varje år. Tanken är inte att sådana fordon ska köras som vanliga bilar utan huvudsakligen till och från olika klubbträffar och events där man visar upp dem plus eventuella nöjesturer lite lagom ofta. Det kan t ex finnas en gräns på 1000 mil per år eller liknande.

Att försäkra en klassiker har också sina specifika kriterier. Vanligt är att fordonet ska vara i originalskick och gärna vara unikt på ett eller annat sätt. Ifall du äger ett fordon av udda konstruktion som är tänkt att vara ett samlarobjekt finns det speciella försäkringar för detta.

Just samlarobjekt som bara står i ett garage eller står utställda någonstans kan också få en speciell försäkring. Det är en försäkring för fordon som inte körs över huvudtaget - då kan man få en avställningsförsäkring som i princip fungerar likadant som en helförsäkring men där det då inte ingår någon trafikförsäkring (eftersom den bara behövs om man kör bilen). Denna typ av försäkring kan även skaffas ifall man renoverar sin bil under en längre period och då inte kan köra den.

Jämför och hitta billigaste bilförsäkringen

Vill du jämföra bilförsäkringar och få erbjudanden från olika försäkringsbolag? Använd en jämförelsetjänst som Zmarta. De jämför inte bara lån utan även bilförsäkringar. Fyll i dina uppgifter och få många olika erbjudanden. Jämför priser och välj den bästa försäkringen. Du får Zmarta Assistans gratis om du tecknar en bilförsäkring via dem. Det kostar inget!

Få hjälp att hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen hos Zmarta.