Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Djurförsäkring

Djurförsäkring

För dig som är intresserad av djuförsäkringar finns här artiklar om de flesta vanliga typer av försäkringar så som kattförsäkring, hundförsäkring och hästförsäkring men även en hel del annan info.

Läs om billiga djuförsäkringar, kostnader för att behandla djur som blivit sjuka eller skadade och försäkring för andra smådjur och husdjur. Vi hjälper dig att få koll på försäkringar och att hitta bra försäkringar för ditt djur.

Allmänt om djuförsäkringar

Det finns olika djurförsäkringar för de vanligaste typerna av djur, vilket i första hand är hundar, katter och hästar. Dessa har sina egna försäkringar med specifika villkor som gäller för just denna typ av djur. Det finns sedan även en smådjursförsäkring för andra typer av husdjur så som hamstrar och kaniner etc.

Det är ganska dyrt med behandling ifall ditt husdjur blir sjuk eller skadad. Det kan gå på många tusenlappar med besök hos veterinären, operation och medicin som krävs för att ditt djur ska bli friskt igen. Man kan självklart välja att ta den risken och ifall något händer så tar man den kostnaden då, men det är ofta en bra idé att skaffa en djurförsäkring.

Vanligtvis ingår en livförsäkring i en djurförsäkring. Då får du ersättning ifall din hund, katt eller häst etc dör och kan använda pengarna t ex för att skaffa en ny kompanjon. Det är också vanligt att en veterinärvårdsförsäkring ingår som ger dig ersättning för vården. Detta kan ofta vara den dyraste delen. Dock ingår inte alltid läkemedel. I övrigt kan det variera vad som ingår i en försäkring beroende på typ av djur.