Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Hemförsäkring

Hemförsäkring

Här hittar du ett stort antal artiklar som behandlar hemförsäkringar. Du hittar information om t ex villaförsäkring, försäkring för lägenhet och fritidshus och vad som gäller för olika situationer. Det finns även artiklar om de olika försäkringar som ingår i en hemförsäkring så som reseförsäkring, ansvarsförsäkring och rättsskyddsförsäkring.

Har du inte koll på vad som gäller för t ex din mobil eller ifall du är student eller hur många som täcks av din försäkring? Alla sådana frågor besvaras plus en hel del mer.

Allmänt om hemförsäkring

En hemförsäkring är en försäkring som ger dig skydd för ditt hem men även för de personer som bor där (det räcker med en hemförsäkring för att hela familjen ska vara skyddad). Det är i princip en samling av försäkringar som är till för att ge dig och din familj mer trygghet. Det är relativt billigt att ha en hemförsäkring och man får mycket värde för pengarna så det är klart rekommenderat att skaffa en sådan, vare sig man har villa eller lägenhet.

Det som ingår i en hemförsäkring är först och främst en egendomsförsäkring som ger skydd för bostaden i sig och den egendom som finns där. Du har skydd mot olika typer av skador som kan uppstå vid en olycka så som en brand men även skydd mot inbrott och skadegörelse etc.

Du har en överfallsförsäkring som ger dig ersättning av olika slag ifall du blir överfallen och skadad - exempelvis vid misshandel eller våldtäkt. Du kan då få ut pengar för sjukhusvistelse och liknande. Det finns även en ansvarsförsäkring som går in och hjälper dig ifall du skulle råka göra något som skadar annan person eller egendom. Då kan du få hjälp med rättegångskostnader och skadestånd etc.

En hemförsäkring innehåller också en reseförsäkring som du kan utnyttja ifall du åker utomlands i upp till 45 dagar. Då får du en mängd olika typer av skydd, t ex ifall du blir sjuk, skadad eller rånad, ifall flyget är försenat eller liknande.

Alla våra olika artiklar om hemförsäkring och dess olika viktiga delar tar upp alla detaljer som du kan tänkas behöva veta och även försäkringsvillkor och hur man hittar en prisvärd hemförsäkring.