Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Övriga fordon

Försäkring Övriga Fordon

Övriga fordon innefattar en stor mängd försäkringar från försäkring för MC och moped till husvagnsförsäkring, husbilsförsäkring och båtförsäkring. Här har vi helt enkelt lagt artiklar om alla typer av fordon utöver bilen, som går att försäkra. Du kan läsa om vad försäkringarna innebär, villkor och en hel del annat.

Försäkra många typer av fordon

Det är ett väldigt bra tips att skaffa en försäkring för din bil. De flesta har nog också en sådan men det finns givetvis även ett stort antal andra typer av fordon som är värda att försäkra. Det kan vara allt från en cykel till en motorcykel, båt eller husvagn (även om en husvagn inte är ett fordon i sig, men den kan fortfarande försäkras).

Den är avdelningen tar upp alla försäkringar för fordon utöver bilförsäkringen. Det finns allt från mopedförsäkring och MC-försäkring till husvagnsförsäkring, båtförsäkring och skoterförsäkring. Om det är ett fordon av värde finns det nästan alltid möjlighet att försäkra det så att du kan få ut ersättning ifall något skulle hända - från stöld till olycka.

En fordonsförsäkring fungerar oftast på samma sätt oavsett vilken typ av fordon det är. Ifall det är ett fordon som är gjort för att framföras på allmän väg behövs det en trafikförsäkring, vilken är obligatorisk för alla. Ifall man inte betalar den får man dyra böter. Utöver det finns det en halvförsäkring som ger visst skydd och sedan även en helförsäkring som även ger skydd för skador på ditt fordon.

Exempelvis husvagn och släpvagn behöver givetvis ingen trafikförsäkring eftersom de inte kan köra sjävla men de kan fortfarande ha de andra nivåerna av skydd. En båtförsäkring är också annorlunda, vilket du kan läsa om i den artikeln. Olika fordon kan ha sina egna speciella villkor beroende på vad som är unikt med just det fordonet, men i grunden är alla försäkringar ganska lika.