Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Personförsäkringar

Personförsäkring - Sjukförsäkring / Olycksfallsförsäkring

Här hittar du information om försäkringar för tillfällen när du blir sjuk eller skadar dig. Du kan läsa vad som gäller för sjukförsäkring, livförsäkring, sjukvårdsförsäkring eller olycksfallförsäkring och även andra typer av försäkringar så som tandvårdsförsäkring eller försäkring vid ärr.

Läs om villkor, vad man bör tänka på och hur man hittar en bra och billig försäkring etc. Ifall man har bra koll på den försäkring man vill skaffa är det mycket lättare att hitta en som passar och som är prisvärd.

Personförsäkringar som sjukvårdsförsäkring och olycksfallsförsäkring

Det finns många olika personförsäkringar. Detta är den typ av försäkring som täcker in problem som kan uppstå med dig som person, t ex att du blir sjuk eller råkar ut för en olycka och behöver hjälp på grund av detta (ekonomisk eller annan hjälp). Det kan även vara att du får problem med tänder eller avlider och vill lämna ekonomiskt stöd till de efterlevande osv.

Många försäkringsbolag har varianter på dessa försäkringar och ibland kombinerade försäkringar som täcker in både olyckor och sjukdom. För att få en bättre uppfattning om vad de olika försäkringarna innehåller kan du läsa artiklarna som berör de mer specifika typerna. Nedan finner du en lite kortare beskrivning av vanliga försäkringar och vad de innebär.

En sjukvårdsförsäkring är till för att ge ytterligare möjlighet till vård ifall du blir sjuk. Med en sjukvårdsförsäkring kan du få privat vård och t ex komma till behandling lite snabbare än vad du normalt hade kunnat. Du får läkarvård, operation och behandling vid behov och även en del annat om det skulle behövas - så som psykolog, sjukgymnast eller andra hjälpmedel.

En olycksfallsförsäkring är istället för dig som vill ha en liten extra ekonomisk säkerhet ifall du skulle råka ut för en olycka av något slag. Försäkringen går in och betalar ersättning för sjukhusvistelse och även rehabilitering och hjälpmedel efteråt ifall det behövs. Du får även ersättning vid invaliditet och då kan det även bli frågan om extra pengar utöver kostnaderna i samband med skadan i sig. Det finns även andra delar av en olycksfallsförsäkring som kan vara bra att ha koll på.

Utöver dessa försäkringar finns det även andra försäkringar som ger ersättning när du skadar dig eller blir sjuk. Det kan vara en livförsäkring eller en försäkring för tandvård eller ärr etc. Vi skriver om allt detta här så att du vet vad som gäller. Välj den artikel som tar upp det ämne du är intresserad av.