Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Jämför försäkringar

Jämför försäkringar

Det är lite svårare att jämföra försäkringar än att t ex jämföra lån eftersom priset beror på personliga val gällande sådant som självrisk och försäkringsbelopp och dessutom många olika individuella förutsättningar som skadefria år, var man bor och liknande.

Vi har ett antal artiklar som tar upp vad man bör tänka på när man jämför och dessutom försöker vi hjälpa dig att hitta bra och billiga försäkringar på alla sätt vi kan.

Mer om att jämföra priser på försäkringar

Det är som sagt svårt att jämföra priser på försäkringar på samma sätt som man gör med exempelvis lån, mobilabonnemang eller el. Där finns det konkreta priser och villkor som är samma för alla, men försäkringar har olika priser beroende på den som försäkras och de aktiva val han / hon gör. Det innebär att man inte kan skriva ut priser direkt utan varje person som vill veta hur mycket det kostar måste be om en egen offert.

På försäkringsbolagens egna hemsidor kan du nästan alltid fylla i dina uppgifter och få fram hur mycket en viss försäkring så som hemförsäkring eller bilförsäkring skulle kosta för just dig. Priset tar hänsyn till olika personliga faktorer så som var du bor, antal skadefria år och liknande och även vilka aktiva val du gör när det gäller självrisk och hur mycket du vill försäkra etc.

Om du vill jämföra försäkringar kan du antingen gå till olika försäkringsbolags hemsidor och begära en offert för varje bolag eller kan du använda en tjänst som jämför och förmedlar försäkringar. Det finns några sådana och de underlättar för dig genom att jämföra försäkringar från flera olika bolag så att du slipper göra jobbet själv.