Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

En helförsäkring är den högsta nivå av bilförsäkring man normalt kan uppnå. Det kan tänkas att vissa försäkringsbolag har någon slags plusvariant som du kan välja och det finns ofta många olika tilläggsförsäkringar att välja på. Helförsäkringen är den absolut vanligaste typen av bilförsäkring och de flesta väljer denna nivå eftersom den erbjuder bäst skydd för den egna bilen.

Helförsäkring innebär att man har en trafikförsäkring plus delkaskoförsäkring (vilket bildar en halvförsäkring) plus att man även lägger till en vagnskadeförsäkring ovanpå. Det är denna vagnskadeförsäkring som ger dig skydd mot skador på din egen bil som du annars inte har.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Trafikförsäkringen

Den allra mest grundläggande delen av en bilförsäkring är trafikförsäkringen och den är obligatorisk för alla. Den täcker skador på dig och dina medpassagerare såväl som på andra människor och deras egendom (t ex andras bilar).

Den här försäkringen är till för att skada ett grundläggande skydd för människor i trafiken och för andras egendom, så att den som blir påkörd eller liknande alltid kan få ersättning för sina skador. Trafikförsäkringen funkar på så vis att om du orsakar en olycka betalar din trafikförsäkring ut ersättning för skador på andra människor och annan egendom som förstörts och ifall någon annan orsakaren olycka där du råkat bli inblandad så får du ersättning från den personens försäkring.

Delkaskoförsäkringen

Del två av en helförsäkring kallas för delkaskoförsäkring och där ingår en hel del olika bra saker. Du har skydd vid brand och glasskador och även vid maskinskador eller skador på elektronik. Du har dessutom skydd mot att bilen blir stulen.

Dessutom får du assistans ifall du blir stående på vägen och du har rättsskydd, vilket innebär att du kan få ekonomisk hjälp vid vissa tvister relaterade till din bil. Du kan också få hjälp med psykolog / terapeut om du lider av mental ohälsa efter att du varit inblandad i någon form av bilolycka eller annan relaterad händelse.

Vagnskadeförsäkringen

Det som gör en helförsäkring heltäckande är vagnskadeförsäkringen vilken erbjuder dig ersättning ifall din bil skadas på något vis. Det kan vara i en olycka där du själv är orsaken, det kan vara skadegörelse av olika former och det kan även vara händelser som sker rent slumpmässigt som inte är någons fel, t ex att ett träd ramlar över din parkerade bil eller vad som helst.

Med en helförsäkring har du det skydd mot skador på din bil som du annars inte har. I annat fall kan du bara få ersättning för skador på den egna bilen ifall någon annan har orsakat skadorna och då utgår betalningen från deras trafikförsäkring. De flesta tycker att det är värt att lägga till vagnskadeförsäkring och få en helförsäkring då det kan vara dyrt att laga bilen.

Extra skydd för din bil

Det är inte helt hundra att det alltid ingår exakt samma saker i en helförsäkring. Det vi tagit upp i den här artikeln ingår i princip alltid men det gäller ändå att läsa villkoren ordentligt innan man väljer en försäkring. Vissa försäkringar kanske inte har lika många saker som andra, fast å andra sidan kan de sakerna de faktiskt har ha lite bättre villkor för ersättning osv så man får vara uppmärksam.

Ibland ingår t ex en drulleförsäkring som ger ersättning för olyckor inne i bilen, t ex att du lyckas spilla något, tankar fel bensin eller tappar dina bilnycklar. I andra fall är en sån här typ av försäkring ett tillägg du kan skaffa mot en extra kostnad.

Jämför och hitta billigaste bilförsäkringen

Vill du jämföra bilförsäkringar och få erbjudanden från olika försäkringsbolag? Använd en jämförelsetjänst som Zmarta. De jämför inte bara lån utan även bilförsäkringar. Fyll i dina uppgifter och få många olika erbjudanden. Jämför priser och välj den bästa försäkringen. Du får Zmarta Assistans gratis om du tecknar en bilförsäkring via dem. Det kostar inget!

Få hjälp att hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen hos Zmarta.