Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Bilförsäkring

Bilförsäkring

Här finner du all information om bilförsäkringar. Du kan läsa om villkor och vad man ska tänka på när man letar efter en prisvärd bilförsäkring och även om de olika delarna som ingår i en bilförsäkring så som trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Dessutom hittar du en hel del intressanta artiklar om t ex självrisk, försäkring för samlarfordon, grönt kort och mer. Ta dig tid att kolla runt och lär dig mer om bilförsäkringar hos oss.

Allmänt om bilförsäkring

En bilförsäkring är rekommenderat för de flesta eftersom det är ett bra skydd för bilen, som ju är en av de dyrare sakerna man äger. Förutom skydd för bilen i sig finns det även skydd för dig och dina medpassagerare. En bilförsäkring är uppdelad i tre nivåer plus att man eventuellt kan köpa till någon tilläggsförsäkring för ytterligare skydd.

Den mest grundläggande delen av en bilförsäkring är trafikförsäkringen, vilken dessutom är obligatorisk för alla som äger ett fordon och vill köra på allmänna vägar. Den är väldigt viktig eftersom den fokuserar på att skydda dig själv, dina medpassagerare och eventuella andra människor och deras egendom. Trafikförsäkringen går in med ersättning ifall du skulle råka skada någon eller skada någon annans egendom, t ex ifall du krockar med en annan bil. Försäkringen täcker bara skador på annans egendom så ifall du vill ha ersättning för din egen bil måste du utöka med ytterligare skydd.

Nästa steg i en bilförsäkring kallas halvförsäkring och då läggs det till vad som kallas för delkaskoförsäkring ovanpå trafikförsäkringen. Då har du plötsligt skydd mot en del saker, t ex stöld, brand och glasskador. Du får även hjälp vid rättstvister, t ex om du varit med om en krock.

För att få fullt skydd behöver du satsa på en helförsäkring. Då läggs det även till en vagnskadeförsäkring för bilen och det är först på den här nivån du faktiskt kan få ersättning för skador som uppstått på din egen bil ifall du skulle orsaka en krock av något slag. Du har då skydd mot skador som uppstår vid krock, oväntade olyckor och skadegörelse etc. Helförsäkring är klart vanligaste alternativet för bilförsäkringar.

Du kan läsa en mängd olika artiklar om bilförsäkring här. Det finns information om allt från villkor till mer detaljerat om vad som ingår i en bilförsäkring. Du hittar även info om speciella försäkringar så som bilsport försäkring (samlarfordon).

Jämför och hitta billigaste bilförsäkringen

Vill du jämföra bilförsäkringar och få erbjudanden från olika försäkringsbolag? Använd en jämförelsetjänst som Zmarta. De jämför inte bara lån utan även bilförsäkringar. Fyll i dina uppgifter och få många olika erbjudanden. Jämför priser och välj den bästa försäkringen. Du får Zmarta Assistans gratis om du tecknar en bilförsäkring via dem. Det kostar inget!

Få hjälp att hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen hos Zmarta.