Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

En hemförsäkring för student är egentligen inte mycket annorlunda än vilken hemförsäkring som helst. I princip samma saker ingår i en sådan försäkring som en vanlig hemförsäkring och det som skiljer är att en försäkring för student är lite mer anpassad till studentlivet.

Ganska många försäkringsbolag har någon typ av försäkring som riktar sig specifikt till studenter och ibland kallas dessa för studentförsäkring. Det är vanligen då trots allt bara en hemförsäkring men som har vissa villkor som riktas speciellt mot studenter och deras livsstil.

Detta ingår i en vanlig hemförsäkring och en studentförsäkring

Det som vanligen finns i alla hemförsäkringar bör finnas även i en hemförsäkring för student. Du kan läsa lite närmare om de olika delarna i artikeln för Hemförsäkring.

Det är först och främst en egendomsförsäkring som ger skydd åt din egendom ifall den skulle bli skadad eller stulen. Det finns även ett överfallsskydd som täcker in ifall du blir skadad t ex vid misshandel eller våldtäkt.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Det finns en ansvarsförsäkring som ger dig stöd ifall du skulle råka skada någon annan människa eller deras egendom och blir skyldig att betala skadestånd eller liknande och du har även en rättsskyddsförsäkring som täcker in rättegångskostnader och advokatkostnader om du skulle hamna i en rättstvist och skulle behöva juridisk hjälp.

Vidare finns även en reseförsäkring med in din hemförsäkring. Denna ger dig skydd när du är ute och reser och täcker så väl sjukdom och olyckor som stölder och ifall du skulle tvingas ställa in resan etc. Ifall du inte nöjer dig med dessa försäkringar kan du även skaffa tilläggsförsäkringar för mer skydd.

Vad är speciellt med en hemförsäkring för student?

I stort är det inte mycket skillnad på en vanlig hemförsäkring och en studentförsäkring men tanken är att en försäkring för studenter ska vara lite mer anpassad till en students livsstil och behov. Det innebär ofta att tanken är att en sådan hemförsäkring ska vara lite billigare, då studenter vanligen har lite mindre pengar att röra sig med.

Sådant som kan vara speciellt för en studentförsäkring är att försäkringen fokuserar på saker som studenter kan behöva. Det kan vara bättre priser på t ex cykelförsäkring och självrisk eller att det kan ingå en allriskförsäkring / drulleförsäkring (vilket normalt är en tilläggsförsäkring som täcker in klumpiga olyckor, t ex att man tappar mobilen i toaletten eller fickstöld). Olika försäkringsbolag har sina egna varianter av hemförsäkring för studenter men i grunden handlar det om olika små bonusar som passar studenter.

En studentförsäkring riktar sig till studenter och det innebär ofta människor som för första gången bor ensamma och skaffar sin första lägenhet. Det är ett lite billigare alternativ till en vanlig hemförsäkring som är anpassat för den som inte har lika mycket pengar men som kanske inte heller har lika mycket egendom att försäkra eller riktigt lika stora krav. En sådan försäkring är kanske billigare men det kan även tänkas att den ger lite mindre i ersättning än en vanlig hemförsäkring, vilket är värt att tänka på.