Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

En hemförsäkring är bra att ha då det är en väldigt prisvärd försäkring som ger ett brett och allmänt bra skydd för dig, din familj och din egendom. Hemförsäkringen täcker in olika typer av situationer som kan drabba dig eller ditt hem och det fina är att det räcker att ha en försäkring för hela familjen då den täcker alla som bor på samma adress (och ibland även utflugna barn också).

Hemförsäkringen består egentligen av en samling försäkringar för olika situationer och dessa används sedan vid behov ifall du råkar ut för någonting eller om något händer din egendom. Någon i hushållet bör ha en hemförsäkring så att det finns ett grundskydd om något skulle hända. Det är som sagt inte så dyrt att skaffa en försäkring av den här typen och det är nästan alltid värt det.

Det här ingår vanligen i en hemförsäkring

Olika försäkringsbolag har lite olika villkor och det är inte alltid exakt samma saker som ingår, men vi ska nedan gå igenom de vanligaste. Innan du tecknar din försäkring bör du kolla igenom villkoren för just ditt försäkringsbolag och se så att du får det du tänkt dig.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Egendomsförsäkring

Det är den här delen som går in och täcker upp ifall din egendom råkar illa ut, t ex ifall du råkar ut för någon olycka men även vid skadegörelse, inbrott eller stöld. Försäkringen täcker dessutom in sådant som du har lånat eller hyrt ifall du har gjort det för privat bruk.

Överfallsförsäkring

Du får ersättning från försäkringen ifall du skulle bli överfallen och skadas av en annan person. Det gäller för både misshandel och våldtäkt men även om du på annat sätt blir attackerad och skadad. Du får då utbetald ersättning för sådant som sjukhusvistelse, förlorad arbetsinkomst etc. Skulle du bli invalidiserad till följd av överfallet kan du få ut ett belopp som ersättning.

Ansvarsförsäkring

Den här delen av hemförsäkringen är till för att skydda dig och din familj ifall ni råkar skada någon annan person eller deras egendom. Om det uppkommer ett skadeståndskrav kan du först och främst få hjälp att reda ut ifall du verkligen behöver betala något och hur mycket det skulle röra sig om. Ifall det visar sig att du måste betala har du ersättning för skadestånd och rättegångskostnader.

Rättsskyddsförsäkring

Ifall du skulle hamna i en rättstvist av något skäl har du här skydd. Det kan vara olika typer av tvister och du har då ersättning från försäkringen för advokatkostnader, rättegångskostnader och liknande. Det gäller huvudsakligen när du som privatperson behöver hjälp vid rättstvist eller brottsmål.

Reseförsäkring

Det fina med hemförsäkringen är att det även ingår en reseförsäkring, vilket kanske inte alla tänker på. Du har alltså ett bra skydd inte bara när du är hemma utan även när du är ute och reser. En reseförsäkring täcker ganska mycket, varför du borde läsa om den på sin egen sida. Sammanfattat täcker den in skador och sjukdom, stöld och liknande när du är ute och reser plus om ditt flyg är försenat eller om resan ställs in osv.

Tilläggsförsäkringar

Om man inte tycker att det skydd hemförsäkringen ger i grunden är tillräckligt kan man alltid köpa till olika försäkringar som täcker in ytterligare områden. Vad man väljer för skydd beror på vad man är orolig för. Det kan t ex vara en allriskförsäkring / drulleförsäkring som täcker upp klumpiga olyckor i hemmet eller en olycksförsäkring. Dessa tilläggsförsäkringar ger mer skydd men gör också att din försäkringspremie blir lite högre.

Lite annat om hemförsäkring

Ovan har vi gått igenom de mest grundläggande delarna av en hemförsäkring men det kan ingå en del andra saker också. Olika försäkringsbolag har sina egna villkor och det kan skilja sig en del vad som ingår så det är bra att kolla upp detta närmare.

Som med de flesta försäkringar finns det en hel del pengar att spara på att jämföra olika försäkringar och försäkringsbolag mot varandra innan du väljer vilken hemförsäkring du ska ha. Det kan skilja ganska mycket i pris och eftersom det är en hyfsat stor kostnad som dessutom kommer finnas löpande under många år så är det värt att kolla runt. Vi hjälper dig både att jämföra försäkringar och att ta reda på allt du behöver om olika försäkringar och försäkringsbolag.