Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Försäkringar är många gånger väldigt bra att ha och du kan välja väldigt grundläggande försäkringar som hemförsäkring och bilförsäkring men även mer specifika försäkringar beroende på behov. Oavsett ifall du bara behöver någon enstaka försäkring eller flera är det oftast en väldigt bra idé att lägga lite tid på att titta runt och undersöka marknaden innan man beslutar sig och tecknar en försäkring.

Det finns flera skäl till varför man bör lägga lite tid. Den första och många gånger viktigaste anledningen är att försäkringar kostar en del pengar och priserna varierar också ganska mycket mellan olika försäkringsbolag. Eftersom du kommer betala din försäkringspremie varje år under en lång tid framöver så rör det sig om mycket pengar och då vill man ju gärna välja en försäkring som är hyfsat billig, eller åtminstone prisvärd.

Nästa anledning till att man ska ta sig tid att kolla runt är att villkoren skiljer sig en hel del mellan olika försäkringar. Då menar jag inte bara att de skiljer sig mellan olika typer av försäkringar utan även att en försäkring med samma namn, t ex en hemförsäkring, kan ha väldigt olika villkor beroende på vilket försäkringsbolag du vänder dig till.

Ofta ingår i grunden samma saker i exempelvis en hemförsäkring men det innebär inte att två olika hemförsäkringar är exakt likvärdiga. Det finns många saker som kan skilja dem åt. Det kan vara variationer i vad som ingår och inte ingår i försäkringen, hur stora belopp som utbetalas, hur stor självrisken är, vilka regler som gäller för när försäkringen inte ska gälla osv.

För den som inte kollar upp detaljerna kan det innebära att man får en försäkring som är sämre och dyrare än den skulle kunna vara. Ifall du köper en godisbit i affären behöver du kanske inte jämföra olika affärer med varandra och sedan avgöra vilken affär som har bäst erbjudande men när det gäller en så stor kostnad som försäkringar så är det väl spenderad tid att jämföra priser och villkor i förväg.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Hur jämför man kostnaden på en försäkring?

Något man ska veta är att det tyvärr inte är supersmidigt att jämföra priser på försäkringar. Det funkar inte på samma sätt som ifall man ska köpa en ny tv eller diskmaskin. När man ska köpa en ny pryl kan man enkelt kolla på priser hos olika butiker och sen välja det billigaste alternativet som man känner sig trygg med.

Med försäkringar finns det många olika faktorer som påverkar priset och det är huvudsakligen individuella kriterier och val som leder fram till priset på försäkringspremien. Det innebär att priset är olika för olika personer och man kan inte jämföra rakt av. För att ta reda på hur mycket en viss försäkring skulle kosta behöver man oftast fylla i sina uppgifter och få en offert.

För att få fram priset på t ex en bilförsäkring måste man gå in på försäkringsbolagets webbsida och där fylla i ett formulär. Sådant som kan tänkas påverka din kostnad är var du bor, hur gammal du är, hur många skadefria mil du har, vilken typ av bil du vill försäkra och lite sådant. Två personer kan med andra ord få helt olika priser.

Andra saker som påverkar är även vilka val du gör gällande t ex självrisk och försäkringsbelopp. Väljer du en högre självrisk (alltså att du själv står för en högre summa ur egen ficka innan försäkringen går in) kommer du få en lägre försäkringspremie och väljer du en lägre självrisk så får du betala mer. Försäkringsbeloppet kan också spela in så att du får en större premie ifall du väljer ett högre belopp.

Underlätta för dig som jämför försäkringar

Självklart vill man att det ska vara så smidigt som möjligt att jämföra försäkringar. Ingen vill väl spendera en massa tid på omständiga procedurer. Med försäkringar är det dock inte helt lätt att undvika lite krångel om man nu vill göra en ordentligt undersökning. Dock tar det oftast inte mer än några timmar att gå igenom de vanligaste försäkringsbolagen och deras alternativ.

För dig som vill vara lite extra smidig finns det en del jämförelsetjänster man kan använda. Där kan man ofta fylla i sina uppgifter en enda gång och få fram erbjudanden från många olika försäkringsbolag samtidigt. På så vis slipper man gå in på varje enskild webbsida och göra samma sak flera gånger. Det är normalt helt gratis att utnyttja dessa jämförelsetjänster.

En av dessa tjänster är Insplanet. Där kan du enkelt jämföra alla typer av fordonsförsäkringar, hemförsäkring och många olika personförsäkringar. Insplanet samarbetar med en stor mängd försäkringsbolag och kan i många fall teckna försäkringen åt dig direkt. Det är enkelt och går snabbt.

Viktiga saker att tänka på när man jämför försäkringar

Letar du efter billiga försäkringar ska du inte glömma bort att även villkoren skiljer sig. Stirra dig inte blind på priset utan kolla även vad som ingår i försäkringen och vad som skiljer olika försäkringar åt. Ibland kanske den försäkring som är billigast inte är den mest prisvärda. Se till att du får ett bra skydd som passar dig och dina behov.

De flesta stora försäkringsbolag har rabatter. Den viktigaste rabatten är vanligen den man får när man samlar flera försäkringar hos samma försäkringsbolag. Du kan få upp till runt 20 % rabatt på alla eller vissa försäkringar genom att ha dem på samma ställe. Det är något du måste räkna in när du jämför priser. Kanske ett annat bolag är billigare på vissa försäkringar men med rabatten kan det helt enkelt blir bättre att välja samma försäkringsbolag för alla dina försäkringar.

Det är värt att lägga den tid det tar att jämföra priser. Ifall du köper något riktigt dyrt som ett hus eller en bil så väljer du förmodligen inte bara den första bästa du ser. Eftersom det är en stor kostnad är det värt att kolla runt och se om du kan få ett bra pris. Detsamma gäller för t ex lån. Ett stort lån blir klart billigare med en lägre ränta. Även försäkringar är ganska dyra över längre tid. Försäkringspremien ska du betala många år framöver och det blir stora belopp totalt. Du tjänar i längden på att lägga en eftermiddag på att jämföra och undersöka olika försäkringar!