Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Försäkringar kan vara tråkiga att betala och det blir inte bättre av att det är relativt dyrt att ha alla de försäkringar som man bör ha, för t ex bil, hem, barn, husdjur osv. Så länge du undviker olyckor och andra otrevligheter behöver du inte utnyttja din försäkring och det kanske känns som att du betalar en massa pengar för ingenting. Det är ju så klart inte riktigt sant då försäkringarna är väldigt bra att ha den dagen du verkligen behöver dem, plus att de ger en stor trygghet både ekonomiskt och på annat vis.

Eftersom försäkringar är en fast kostnad som du betalar varje månad / år och fortsätter att betala under en lång tid är det viktigt att göra sitt bästa för att hitta en prisvärd försäkring. Betalar du onödigt mycket blir det ganska mycket pengar på längre sikt och det vill man ju gärna undvika.

Att hitta en prisvärd försäkring och att hitta en billig försäkring kan vara samma sak men det kan även vara olika saker. Givetvis vill man gärna hitta billiga försäkringar och komma undan med en låg försäkringspremie men man ska inte offra för mycket försäkringsskydd bara för att få en billig försäkring.

Försäkringar kan ofta ha en del skillnader i sina villkor och vad som ingår och därför kan man inte bara rakt av välja den försäkring som har lägst pris. Man måste se till att de försäkringar som man väger mot varandra även är likvärdiga, så att man inte betalar 10 % mindre men får 20 % sämre skydd. Det viktiga är alltså att få en bra och prisvärd försäkring som passar de behov man har.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Att jämföra försäkringar

För att kunna hitta en billig och prisvärd försäkring som uppfyller de krav man har måste man börja med att jämföra de olika alternativen. Det finns ett antal försäkringsbolag och de har alla sina egna varianter av vanliga försäkringar. En del försäkringsbolag har ett väldigt stort utbud medan andra specialiserar sig på vissa typer av försäkringar.

Du kan hitta en lista med försäkringsbolag här på sidan och få en bra överblick över vilka aktörer som finns. En bra utgångspunkt är att gå in på webbsidorna tillhörande ett antal olika försäkringsbolag och där läsa lite mer om deras respektive försäkringar. När man jämför är det alltid viktigt att ta reda på så mycket relevant fakta som möjligt och det är värt att lägga lite tid på att läsa om olika alternativ.

Ifall du vill ha lite mer konkreta tips på saker som är bra att tänka på när du letar billig försäkring kan du titta in på vår artikel med tips när man letar försäkringar. Där står det en hel del om vad man bör tänka på, hur man kan spara pengar, vad man bör undvika och allmänt viktiga aspekter som rör försäkringar och försäkringsbolag.

Jämförelse av försäkringar kan vara osmidigt

Eftersom försäkringspremien påverkas så mycket av de val du gör och även av individuella kriterier kan man inte sätta ut några generella priser. Det är alltså inte riktigt lika enkelt att jämföra försäkringar som att jämföra priser på t ex bilar eller datorer. För att få fram priset på en försäkring behöver du fylla i ett formulär på försäkringsbolagets webbsida och få en offert.

Om du vill jämföra priser på försäkringar behöver du gå in hos flera olika försäkringsbolag och göra samma sak. Du får då fram priser på olika försäkringar och kan se vilka som är billigast. Att göra så här är inte supersmidigt och det kan ta en stund men det är ofta värt besväret. Genom att ta dig tid att jämföra kan du spara många tusenlappar över längre tid.

När du jämför olika försäkringar måste du tänka på att villkoren ofta är olika för olika försäkringsbolag. De kan ha olika höga självrisker, högre eller lägre försäkringsbelopp, olika tuffa regler för när försäkringen gäller och inte gäller och variationer i vad som faktiskt ingår i en viss försäkring. Kolla på villkoren när du har fått fram priserna och väg in dem så att du faktiskt jämför två så likvärdiga försäkringar som möjligt. Ifall försäkringarna inte är helt likvärdiga får du istället väga fördelarna mot priset och se vilket alternativ som totalt blir mest prisvärt.

Hitta billig försäkring via försäkringsförmedlare

Som vi precis nämnt ovan är det inte helt smidigt att jämföra priser på försäkringar på egen hand, just eftersom man måste genomgå en viss process varje gång man vill få fram ett pris. Det kan vara lite tidskrävande och omständigt varför det finns några så kallade försäkringsförmedlare som hjälper dig att göra en del av jobbet.

En försäkringsförmedlare har olika försäkringsbolag kopplade till sig och på så vis behöver du bara gå in på en webbsida och fylla i ett formulär en enda gång och sedan få fram offerter från många olika bolag. Det kostar vanligen ingenting att utnyttja en sådan tjänst och du får upp ett antal alternativ från olika försäkringsbolag och kan då välja det som passar dig bäst.

En jämförelsetjänst för försäkringar som vi rekommenderar och som är Sveriges största heter Insplanet. Där kan du jämföra priser på hemförsäkring, fordonsförsäkringar och personförsäkringar. Det kostar inget extra för dig att skaffa din försäkring via Insplanet och du får förutom en smidig jämförelse även möjlighet till handledning och hjälp när du ska teckna din försäkring.

Besök Insplanet och jämför försäkringar helt utan kostnad