Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Betyg på försäkringsbolag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Betyg 3.83
Sätt betyg utifrån din erfarenhet av skadehantering, kundtjänst etc.
Lämna en kommentar

Snabblänkar

Falck är inget försäkringsbolag utan ett bolag som jobbar med olyckor, vägassistans, sjukvård och nödsituationer etc. De har t ex räddningstjänst, ambulanser, bärgningstjänster och en del andra saker under sitt tak. Dock är en del av det hela just det här med vägassistans och där har de även en försäkring, varför de får vara med här.

Falck arbetar med mängder av områden inom assistans, vård och häsla, beredskap och räddning etc. De arbetar både mot företag och privatpersoner. Inom just assistans har de vägassistans och privatpersoner kan teckna deras vägassistansförsäkring som innebär hjälp av olika slag när du blir stående på vägen, t ex med bärgare, reparationer, hyrbil etc.

Det är Falck själva som står för bärgning ifall din bil går sönder eller råkar ut för en olycka. De har över 300 bärgningsfordon på fler än 200 orter runt om i Sverige. Så om du råkar ut för något är det oftast inom räckhåll för deras bärgningsbilar. De har varit aktiva i Sverige sedan 1950, så det finns en bra spridning runtom i landet och mycket erfarenhet.

Om Vägassistansförsäkring från Falck

Det som ingår i försäkringen är följande. Först och främst har du bärgning ifall du blir stående på vägen någonstans. Det kan vara i princip vilket skäl som helst till ofrivilligt stopp så som punktering, slut på bensin, motorstopp, tekniska fel, brand, att du kört i diket osv. Du får då ditt fordon bärgat till närmaste verkstad. Detta gäller inte bara för bilar utan även för t ex MC, husbil / husvagn, om du har släpvagn osv. Det finns olika försäkringsvarianter för alla dessa. Falck kan även utföra en del reparationer på plats om det behövs och du kan få starthjälp så att du kommer iväg igen, ifall det inte behövs bärgning.

Ifall det blir problem så att ditt fordon inte kan repareras direkt samma dag så har du möjlighet att få antingen en hyrbil eller eventuellt hotellrum så att du kan övernatta och vänta på att få tillgång till ditt fordon igen när det har reparerats. Ett annat alternativ är att du får hemresan betald om det är bättre. Försäkringen har 0 kr i självrisk så du behöver inte betala något alls ifall du tvingas utnyttja den.

Det finns lite olika varianter beroende på om det är vägassistans för vanlig bil eller om det gäller MC, husbil / husvagn och liknande. Du får läsa den specifika informationen för att veta exakt vad som ingår. T ex får du för släpvagn gratis däckbyte och lagring på plats.

Rabatter och andra förmåner

Som de flesta större försäkringsbolag erbjuder If en rabatt för dig som samlar dina försäkringar hos dem. Du kan bli Plus-kund och spara upp till 20 %. Systemet funkar så att det finns försäkringar som ökar på din rabatt och det finns försäkringar som utnyttjar rabatten. De flesta försäkringarna både ger rabatt och kan utnyttja den men i vissa fall är det speciella regler. T ex ger bilförsäkringen högre rabatt men du får ingen rabatt på just bilförsäkringen i sig.

För att kunna utnyttja hela rabatten på 20 % krävs att du har minst fyra försäkringar hos If som är rabattgrundande. Det skulle kunna vara t ex hemförsäkring, bilförsäkring, barnförsäkring och en djurförsäkring.

Ifall du vill spara en ytterligare slant kan du köpa din försäkring på Internet. Genom att utnyttja internetrabatten kan du spara 10 % på försäkringen du tecknar. Det gäller i princip alla försäkringar och rabatten är för första årets premie.

Något som är lite intressant är att ifall du är månadsgivare hos Rädda Barnen får du faktiskt 15 % rabatt på din hem- eller villaförsäkring. Den här rabatten läggs till utöver den rabatt du får ifall du samlar dina försäkringar hos If. Detta är trevligt då du både kan hjälpa någon och spara pengar samtidigt.

If har något som de kallar för självriskkonto där man får 200 kr insatt för varje år man är skadefri. Detta gäller hemförsäkring, bilförsäkring och villaförsäkring. Pengarna på det här kontot kan sedan användas för att betala självrisken ifall något sedan skulle inträffa. Det är en liten bonus för dig som är skadefri. Max summa är 4000 kr.

Exempel på försäkringar från Falck

  • Vägassistans (bil)
  • MC Assist
  • Camper Assist (husbil)
  • Camper Assist XL (tung husbil)
  • Caravan Assist (husvagn)
  • Trailer Assist (släpvagn)

Gå till Falck's webbsida

Ifall du vill kolla in Falck lite närmare kan du besöka deras egen webbsida. Där hittar du alla deras försäkringar, information och villkor och kan se hur mycket olika försäkringar kostar. Klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (extern länk).