Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Betyg på försäkringsbolag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Betyg 3.63
Sätt betyg utifrån din erfarenhet av skadehantering, kundtjänst etc.
Lämna en kommentar

Snabblänkar

Dina Försäkringar är en samling med 13 försäkringsbolag med lokala kontor runt hela landet. Totalt har de kontor på ett 50-tal platser runt om i Sverige. Försäkringsbolagen som är en del av Dina Försäkringar är kundägda i olika utsträckning och under namnet Dina räknas man idag som landet sjätte största försäkringsbolag. De har många olika typer av försäkringar i sitt sortiment.

Dina Försäkringar vill gärna ses som alternativet till de stora lite mer "byråkratiska" försäkringsbolagen. De har lokala kontor och tanken är att du ska få en lite mer personlig relation till bolaget. De har kört en hel del reklam på tv där de vill visa på storbolagens krånglighet jämfört med sin lite enklare och mer personliga service.

När det gäller försäkringar har Dina ett ganska brett utbud och har de flesta försäkringar som vanliga försäkringsbolag har. Fokus ligger på några olika hemförsäkringar, fordonsförsäkringar, djurförsäkringar och några personförsäkringar. De har även företagsförsäkringar och några alternativ för lantbruk.

Mer om Dina Försäkringar

Dina Försäkringar är inte heltäckande och det finns vissa försäkringar som inte finns med i deras sortiment. Dock har de ett ganska brett utbud och ganska mycket inom de områden som de har valt att fokusera på. De har ganska många varianter av hemförsäkring och för t ex villa och fritidshus. De har även många olika fordonsförsäkringar från bil, båt och mc till husvagn, husbil, snöskoter och fyrhjuling. De vanligaste djurfösäkringarna finnes också i sortimentet.

Runt 15 av försäkringarna går att räkna pris på och ansöka om direkt på nätet. Detta gäller de vanligaste försäkringarna så som hemförsäkring, bil- och fordonsförsäkringar och djurförsäkringar etc. Sådant som företagsförsäkringar, lantbruksförsäkringar och en del andra måste du ansöka om via en blankett. Du kan dock alltid välja att bli uppringd så att du kan diskutera en försäkring innan du tecknar den.

En lite halvintressant idé som Dina Försäkringar kör med är ett prova-på-skydd som är någon slags garanti för att deras försäkring ska vara lika bra som andra försäkringsbolags. Det funkar i princip så att om du byter en försäkring till Dina och väljer samma nivå på försäkringsskydd och samma tilläggsförsäkringar så ska du ha lika bra skydd. Ifall du råkar ut för något som din gamla försäkring hade täckt men den nya inte verkar tecka så får du ändå ersättning för detta om du bara kan visa att din förra försäkring hade betalat ur ersättning för det som inträffat. Vissa undantag finns som alltid.

Rabatter och andra förmåner

Dina Försäkringar har inte den klassiska samlingsrabatten där de erbjuder rabatt på försäkringar om du har flera samlade. Dock har de vissa belöningar för dig som väljer att samla flera försäkringar hos dem. Grunden verkar vara en boendeförsäkring så som hemförsäkring / villaförsäkring. Ifall du har en boendeförsäkring och en ytterligare valfri försäkring hos Dina så får du vissa bonusar.

Det du får ifall du har minst två försäkringar varav en boendeförsäkring är förbättrade villkor plus rabatt på självrisken. Du får mer rabatt på självrisken ju längre du har varit skadefri. Ett år ger 500 kr, två eller tre år ger 1000 kr och fyra år och mer ger 1 500 kr rabatt.

När det gäller extra bonusar i villkoren så får du t ex en förlängd flyttfösäkring plus ett högre försäkringsbelopp för din Allriskförsäkring och ditt "bortaskydd" (alltså ersättning för saker som du har utanför ditt hem. Självrisken höjs då från 50 000 till 60 000 kr. Ifall det skulle vara så att du råkar ut för någon typ av olycka som triggar flera försäkringar där det finns självrisk så behöver du bara betala självrisk för en av dem.

Dina Försäkringar kör också på vissa bonusar för olika specifika kombinationer av försäkringar. T ex om du har boendeförsäkring inklusive extra reseskydd plus en djurförsäkring så får du extra avbeställningsskydd som gäller om djuret blir sjukt och du måste avboka. Samma gäller om du har boendeförsäkring plus bilförsäkring - då får du 60 dagars hyrbil eller avbrottsersättning (men bara ifall du har tillägg för hyrbil i din vanliga bilförsäkring.

Man kan väl säga att Dina verkar ha ett lite begränsat bonussystem och många gånger behöver du en tilläggsförsäkring så som allrisk eller hyrbil för att kunna utnyttja de förbättrade villkoren. Du har inga rabatter i form av lägre kostnader utöver lägre självrisk och till och med där måste du varit skadefri i minst ett år för att få något. Inte det bästa men för den som uppskattar lite förbättrade villkor är det inte så dåligt.

Exempel på försäkringar från Dina Försäkringar

 • Hemförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Fritidshusförsäkring
 • Bilförsäkring
 • MC-försäkring
 • Husvagnsförsäkring
 • Båtförsäkring
 • Mopedförsäkring
 • Snöskoterförsäkring
 • Fyrhjulingsförsäkring
 • Barnförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Sjukvårdsförsäkring
 • Golfförsäkring
 • Hundförsäkring
 • Hästförsäkring
 • Kattförsäkring
 • Hästgård / Lantgård
 • Skog- / Lantbruk
 • Företagsförsäkringar (flera olika)

Gå till Dina Försäkringars webbsida

Ifall du vill kolla in Dina Försäkringar lite närmare kan du besöka deras egen webbsida. Där hittar du alla deras försäkringar, information och villkor och kan se hur mycket olika försäkringar kostar. Klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (extern länk).