Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Vad ska man egentligen ha en försäkring till? Att försäkra någonting kostar en del pengar - det är defintivt inte gratis. Ibland känns det kanske onödigt att lägga en massa pengar på en försäkring för risken är ju ändå ganska liten att något händer. Samtidigt kan en försäkring kanske vara ganska bra att ha när det väl händer något, speciellt om försäkringen gäller något med ett stort värde.

Så länge allting går bra och man inte behöver utnyttja sin försäkring kan det kännas lite som att man betalar en massa pengar utan att få någonting för dem. Varje år lägger man tusenlappar på bilförsäkring och hemförsäkring men eftersom man inte råkat ut för någon krock med bilen eller haft oturen att råka ut för något i hemmet så har man inte behövt utnyttja försäkringen. Men en försäkring är helt enkelt till för de gånger när någonting faktiskt händer och då är man ofta glad att man har en. Då är det ofta värt pengarna till slut.

Några bra skäl till att ha en försäkring

Man ska inte se en försäkring bara som en kostnad som inte ger något så länge man inte råkar ut för en olycka. Man ska se en försäkring som en trygghet och en säkerhet. Du betalar pengar för att känna dig trygg ekonomiskt och för att veta att du kommer att klara dig bra även om du skulle råka ut för något i framtiden.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Ekonomisk trygghet är värt en hel del

Den ekonomiska tryggheten är viktig. Förhoppningsvis sparar du pengar varje månad i en buffert, som du kan ta ifrån ifall något oväntat händer, t ex ifall du förlorar jobbet eller ifall du blir sjuk eller behöver köpa ett nytt kylskåp. Det är bra att ha en buffert som du kan låna ifrån ifall du får ekonomiska problem, så att du inte plötsligt står utan möjlighet att betala hyra eller mat etc.

En försäkring är en trygghet på ungefär samma sätt som en buffert. Den hjälper dig att klara av ekonomiska problem som uppstår i samband med specfika situationer. Om du har en hemförsäkring och råkar ut för inbrott eller skadegörelse eller brand kan du plötsligt stå utan viktiga saker som du måste ersätta med nytt. Det kan vara dyrt att köpa nya saker så som kläder, kyl och frys, säng, tv eller dator etc och då är det väldigt bra att ha en försäkring som går in och betalar det mesta.

Dyra saker bör man försäkra

Vissa saker har ett så pass högt värde att det helt enkelt är dumt att inte investera i en försäkring. Detta gäller för t ex en bil eller annat fordon av högre värde, en båt och ett hus etc. Sådana saker kan man inte bara ersätta rakt upp och ner ur egen plånbok ifall de blir förstörda eller blir stulna. Det skulle kosta för mycket. En försäkring är därför ett bra alternativ.

En del försäkringar är väldigt prisvärda

Hemförsäkring är ett exempel på en försäkring som är riktigt prisvärd. Den kostar inte speciellt mycket vare år men den täcker in väldigt många olika saker. Den ger inte bara skydd till ditt hem och din egendom utan den skyddar även dig själv från skadestånd, rättstvister och överfall etc och det finns till och med en reseförsäkring.

Det fina är dessutom att hemförsäkringen täcker in hela din familj om de bor på samma plats (och till och med barn som bor på annan plats ibland). Det behövs alltså bara en enda hemförsäkring för alla i familjen. Så mycket som man får i en och samma försäkring till ett så pass lågt pris gör att det vore dumt att inte försäkra sig.

Väg risken mot kostnaden

Ibland kanske man funderar på att skaffa en försäkring men väljer att inte göra det. T ex kanske man har en hund och en cykel och har valt bort försäkringar för båda dessa. Det är självklart så att man ibland prioriterar bort vissa saker för att man inte tror att det är värt pengarna. När det gäller försäkringar kan man alltid väga risken att något händer mot kostnaden för försäkringen. Vilket tror du blir mest prisvärt i längden?

Ifall du bor någonstans där det är låg brottslighet och cyklar sällan blir stulna eller om din cykel inte är värd så mycket så att det inte gör så mycket ifall den försvinner kan det vara rätt val att inte ha en försäkring. När det gäller hunden får du helt enkelt väga risken att han / hon blir sjuk mot hur mycket det skulle kosta att ha en försäkring. Ifall det skulle krävas någon slags operation kan det bli dyrt men så länge du vet om det kan du alltid göra en avvägning.