Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Det kan tyvärr vara riktigt dyrt att uppsöka veterinär ibland, speciellt ifall det handlar om ett större ingrepp eller en operation. Detta är ett av skälen till varför en djurförsäkring ofta är en bra idé. För att du ska få en uppfattning om hur mycket det kan kosta dig att behandla ett sjukt eller skadat husdjur ska vi i den här artikeln gå igenom lite olika veterinärkostnader för olika djur så som hund, katt, smådjur och häst.

OBSERVERA - den här artikeln är nu ett antal år gammal och priserna som står är troligen inte helt korrekta längre. Det är förmodligen lite dyrare nu för tiden. Det kan också variera en hel del i pris mellan olika städer och olika veterinärskliniker. Det gör att det kan vara dyrare där du bor och det är bättre att räkna med lite extra pengar ovanpå det vi skriver. Du gör också alltid bäst i att kolla upp de olika veterinärerna i ditt område för att jämföra deras priser, för det går troligen att spara en del genom att välja rätt.

Man ska även tänka på att en djurförsäkring inte kommer att täcka alla kostnader om husdjuret blir sjukt eller skadat. Det finns självrisker och även möjligen annat man måste stå för själv. Samt att man ska ha råd till mediciner och vård efteråt. Detta kan bli dyrt. En djurförsäkring kostar även den en del pengar per år, så det är långt ifrån gratis att ta hand om ett djur. Tänk på det när du skaffar djur, så att du klarar utgifterna när det behövs.

Veterinärkostnader för hund

En hund kan råka ut för både olyckor och bli sjuka och det kan kosta en hel del att vårda dem. Nedan har vi sammanställt kostnaden för vård hos veterinär för några vanligare skador, sjukdomar och operationer.

Operation / behandling Ungefärlig kostnad
Livmoderinflammation 14 000 kr
Diarré 9 000 kr
Korsbandsskada 18 000 kr
Trafikolycka 13 000 kr
Främmande föremål i magen 12 000 kr
Magomvridning 19 000 kr
Diskbrocksoperation 24 000 kr
Kejsarsnitt 18 000 kr
Benfraktur 10 000 kr

Skaffa en Hundförsäkring hos ICA Banken och undvik höga kostnader

Veterinärkostnader för katt

En kan kanske har nio liv men för att vara på den säkra sidan vill man nog helst skicka katten till veterinären ifall den skadar sig eller bli sjuk. Vi har nedan sammanställt ungefärliga kostnader för några vanligare behandlingar och operationer för katter.

Operation / behandling Ungefärlig kostnad
Livmoderinflammation 10 000 kr
Diarré 9 000 kr
Korsbandsskada 18 000 kr
Trafikolycka 13 000 kr
Främmande föremål i magen 10 000 kr
Magomvridning 19 000 kr
Urinstensoperation 25 000 kr
Kejsarsnitt 13 000 kr

Skaffa en Kattförsäkring hos ICA Banken och undvik höga kostnader

Veterinärkostnader för smådjur som kanin och hamster

Även mindre djur som kaniner, hamstrar, marsvin och möss etc kan behöva vård ibland. Som tur är brukar veterinärens räkning inte bli riktigt lika hög för smådjur som för hundar och katter men det innebär inte att det är direkt billigt att behandla dem. Nedan finns en sammanställning av kostnader.

Operation / behandling Ungefärlig kostnad
Kräkningar 3 000 kr
Benbrott 12 000 kr
Främmande föremål i magen 5 000 kr

Skaffa en djurförsäkring från ICA Banken och undvik höga kostnader

Veterinärkostnader för häst

Hästar kan få en mängd olika problem och det beror även lite på vilken typ av häst det är. Det är inte precis billigt att behandla en häst och med tanke på att hästar är stora och svåra att transportera är det vanligt att veterinären kommer och besöker dig snarare än tvärtom. Ifall du får akuta problem och tvingas kontakta veterinären under jourtid, t ex på helger eller nätter, kan det bli ännu dyrare. Ju längre veterinären måste köra för att komma till dig, ju dyrare blir det också.

Det har varit svårt att hitta någon lista med konkreta prisexempel för just hästar men man kan räkna med att det är ganska dyrt. Exempelvis kan vanligare problem som kolik kosta 2-3000 kr och mugg kan gå på någon tusenlapp. Ifall det handlar om benbrott eller allvarligare saker där det krävs operationer eller större behandlingar går priset snabbt upp och hamnar ofta över 10 000 kr.