Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Ifall du driver ett företag är det minst lika viktigt att vara rätt försäkrad som för privatpersoner. Troligen är det ännu viktigare eftersom olyckor och andra problem som kan uppstå ofta snabbt kan leda till stora kostnader eller inkomstbortfall. Det finns många risker med att driva ett företag och det krävs bra försäkringar för att se till att skadorna inte blir för stora ifall något oväntat inträffar.

En företagsförsäkring är oftast inte bara en försäkring utan ett paket med försäkringar som täcker in alla de viktigaste aspekterna av ditt företag. Vilka försäkringar som ingår kan variera väldigt mycket beroende på vilken bransch du jobbar inom, risker inom den branschen och hur det ser ut gällande anställda, kunder och samarbetspartners etc.

För dig som har företag finns alla möjliga försäkringar från ansvarsförsäkring till avbrottsförsäkring (ifall något hindrar dig från att bedriva din verksamhet och vinst uteblir) eller egendomsförsäkring etc. Det finns grundläggande försäkringar som de flesta har nytta av och väldigt branschspecifika försäkringar som passar bara en del. Har du anställda behöver de försäkring och har du viktiga tillgångar i företaget kan dessa behöva försäkras.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Att skräddarsy en företagsförsäkring

Företag kan ha väldigt olika verksamheter och det gör att riskerna är väldigt olika. Det går därför inte att sälja en specifik företagsförsäkring till alla som ska ge ett fullgott skydd. Det krävs att man skräddarsyr ett paket med försäkringar som täcker in alla viktiga delar och allting som är specifikt med just ditt företag.

För att kunna skapa ett bra paket måste man avgöra vad som är viktigt för företaget och vilka specifika risker som finns. Tillsammans med försäkringsbolaget väljer du sedan ut de försäkringar som känns mest relevanta och skapar ett skydd som täcker in alla viktiga delar.

Det handlar exempelvis om att se till att anställda är skyddade men även kunder, andra viktiga tillgångar, lokaler, verktyg och maskiner, fordon och annat som man behöver för att verksamheten ska kunna fortgå. Det finns ofta klart fler risker än man kan tro och det gäller att gå igenom dem alla när man bestämmer hur företagsförsäkringen ska utformas.

Att bygga ett bra försäkringsskydd för sitt företag

När man funderar på att skaffa försäkringar till sitt företag gäller det att inte underskatta de risker som verksamheten utsätt för. Det är viktigt att ha ett skydd som är så heltäckande som möjligt så att man inte riskerar att hamna i trubbel då något oförutsett händer.

En bra början är att ställa sig själv lite olika frågor och på så vis bygga en liten grund som hjälper till när man ska välja försäkringar. Det handlar om att tänka sig in i riskerna som finns i den bransch man jobbar inom och vad som eventuellt skulle kunna gå fel. Det är inte alltid lätt att se riskerna men med hjälp av några grundläggande frågor kan man komma en bit på vägen.

Några viktiga saker du kan börja fundera på

 • Vilken bransch är jag verksam inom?
 • Finns det några risker som är specifika för den här branschen?
 • Hur stort är företaget?
 • Har jag några anställda / antal anställda?
 • Hur viktiga är de anställda för att företaget ska fungera?
 • Vilka risker utsätts mina anställda för?
 • Har företaget några tillgångar som krävs för att företaget ska fungera?
 • Vilka risker utsätts företagets tillgångar för?
 • Har företaget många kundkontakter?
 • Kan kunderna utsättas för några risker?
 • Vilka försäkringar skulle företaget kunna tänkas behöva?

Det finns många frågor att gå igenom och de som vi föreslagit ovan är bara några exempel. Försök tänka igenom företaget och dess verksamhet så noga som möjligt. Fundera främst på vilka risker som företaget utsätts för och hur olika scenarion skulle kunna påverka er.

Även om man givetvis inte ska vara en negativ och nervös person i allmänhet så är det i detta läge bra att tänka så negativt man kan. Försök kom på alla saker som eventuellt skulle kunna hända som skulle vara riktigt dåligt för verksamheten. Vissa saker kanske är lite långsökta men det är bättre att vara väl förberedd än att få tråkiga överraskningar.

Du bör kontakta ett försäkringsbolag och prata med någon om din företagsförsäkring. Det är inte lätt att på egen hand sätta ihop det perfekta paketet med försäkringar för ett företag. Försäkringsbolagen har mycket erfarenhet av företag i olika branscher och vet vilka försäkringar som är ett måste och vilka som kan vara bra att ha utöver det. Prata med en rådgivare och svara på dennes frågor så kommer du få bra hjälp att skräddarsy ditt försäkringspaket.