Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Oavsett vilken typ av företag du bedriver är det viktigt att ha en så kallad företagsförsäkring (eller flera). Detta gäller små som medelstora, stora som gigantiska företag. Beroende på vilken typ av företag du bedriver och hur stort det är kan det dock vara värt att se över vilken typ av företagsförsäkring du bör ha.

Många svenskar flyttar till vårt vackra grannland Norge, oavsett om det så är för att jobba eller endast bo där. Är du en av de som flyttat dit på grund av arbete och nu söker efter försäkring, så finns det flera alternativ att överväga.

En försäkring är inte alltid självklar. Någon typ av bilförsäkring (trafikförsäkringen) måste man ha enligt lag och en hemförsäkring är i princip standard (eftersom så många olika saker ingår och man får väldigt mycket skydd för pengarna) även om det faktiskt inte är ett krav. Men försäkringar är rent allmänt frivilliga och något man måste ta ställning till från fall till fall.

Försäkringar är något som av gemene man kan uppfattas som en ganska tråkig företeelse, ett nödvändigt ont om du så vill. Men faktum är att man faktiskt kan försäkra så mycket mer än sin bil, sitt hus eller sitt husdjur t ex.

Att en försäkring täcker in förlust av egendom, t ex genom stöld, brand eller någon annan olycka, är det säkert många som har koll på. Men vad gäller då för kontanter, som ju också är din egendom och som har ett ganska klart värde?

En bilförsäkring är inte direkt som en påse med Ahlgrens Bilar, att den kostar ungefär lika mycket i alla lägen och i alla affärer. Det är givetvis en alldeles för simpel jämförelse men jag vill bara poängtera att en bilförsäkring kan vara ganska komplex trots att den vid första anblick känns hyfsat simpel. Det märker man när man börjar jämföra priser eller byter bil osv.

Under dessa speciella tider med Coronaviruset så har givetvis många olika frågor uppstått och en del av dem kring försäkringar. Folk undrar om COVID-19 täcks av försäkringen och vad som gäller etc. Det kommer vi djupdyka lite i här nedan.

Nu när pandemin är ett faktum och många länder har restriktioner angående resor eller hur man ska bete sig så är det så klart också många planer som grusas. Många resor som behöver ställas in eller bokas om. Ofta på grund av restriktioner från regeringen i Sverige eller annat land men också för att man själv bedömer att man bör stanna hemma istället.

En försäkring som man kan stöta på ibland är det som kallas för låneskydd. Det är en typ av försäkring som man kan teckna i samband med att man tar ett lån, som sedan ger skydd vid vissa händelser som kan ge problem med återbetalning av lånet.

Priset på en hemförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag då prissättningen i Sverige är fri. Det kan faktiskt skilja ganska mycket i månadskostnad mellan den billigaste och den dyraste försäkringen.

ICA Banken är känd som en bank som t ex erbjuder sparkonto, bolån, privatlån och andra vanliga banktjänster. Alla känner kanske inte till att de också har vanliga försäkringar så som hemförsäkring, bilförsäkring och andra fordonsförsäkringar, olycksfallsförsäkring, djurförsäkringar osv.

Skandia blev nyligen utnämnda till årets livförsäkringsbolag och fondförsäkringsbolag i Trafikljusrapporten skapad av Söderberg & Partners. De blev årets livförsäkringsbolag för andra året i rad. Motiveringen är att det är ett starkt bolag med stabil avkastning och extra fokus på hållbarhet. De har även ett bra fondutbud och blivit ännu bättre under året.

Vi börjar med nyheter och uppdateringar från försäkringsvärlden här på sidan. Vi kommer framöver att publicera lite olika intressanta nyheter, tips, tankar och intressant information här. Oftast kommer det vara kortare notiser om sådant som kan vara bra att ha koll på men ibland lite längre inlägg med tips och information om bra saker.