Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Det som kallas för Drulleförsäkring heter normalt med lite finare namn Allriskförsäkring och det är vanligtvis en tilläggsförsäkring som du kan få till din hemförsäkring. En drulleförsäkring är som namnet avslöjar en försäkring för den som är lite klumpig och är till för att ge ersättning vid skador på din egendom som uppstår vid olyckor och oförutsedda missöden.

En drulleförsäkring är till för den som vill känna sig lite mer säker när det gäller just olyckor i hemmet, t ex att man råkar tappa mobiltelefonen i toaletten eller välter ner sin nya tv när man städar. Det måste vara sådant som är helt oförutsett och det innebär att man får ersättning för om man råkar spilla ett glas vatten över datorn men försäkringen gäller inte ifall man försöker rengöra datorn och använder för mycket vatten. Om skadan hade kunnat undvikas med lite sunt förnuft får du troligen inte ut något på försäkringen.

En drulleförsäkring (eller allriskförsäkring) är något för dig som vill känna lite mer trygghet i hemmet och ifall du vet att du själv eller någon i familjen ofta råkar ut för olyckor eller är lite klumpig av sig kanske det kan vara värt att investera i det här extra skyddet. Om du inte har en drulleförsäkring får du ingen ersättning från din hemförsäkring ifall du råkar ha sönder någonting på egen hand.

Det finns varianter på drulleförsäkring som du kan få som tillägg även för din bilförsäkring. Den fungerar på exakt samma sätt men gäller för din bil, t ex om du är ute och kör och råkar spilla något eller ifall du tankar fel sorts bensin. Det är en försäkring som många kanske kan skippa men ifall du känner att du ofta råkar ut för sådana saker kan den vara värd att köpa till.

Som med alla tilläggsförsäkringar har man alltid ett val - antingen betalar man lite extra för det extra skyddet eller så väljer man bort försäkringen och hoppas att man aldrig hamnar i ett läge där man skulle behövt den. Oftast handlar det om att väga den extra kostnaden mot risken att något händer. En drulleförsäkring kan vara bra i ett hem där många lever (t ex med många barn) eftersom olyckor kan hända lite då och då och den som hittat mobilen i fickan på ett par byxor som just varit i tvättmaskinen förstår nog även värdet av en drulleförsäkring.