Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

En barnförsäkring brukar vanligen vara en sjukvårdsförsäkring plus en olycksfallsförsäkring som tecknas speciellt för barn. Ibland ingår även en livförsäkring i barnförsäkringen men det kan vara lite olika beroende på vilken försäkring du väljer. Kolla gärna runt hos olika försäkringsbolag för att se vad som erbjuds i deras barnförsäkring men kom ihåg att långt ifrån alla har en sådan försäkring i sitt sortiment.

Barnförsäkringen innehåller som sagt huvudsakligen en sjukförsäkring och en olycksfallsförsäkring. Detta innebär att du kan få hjälp och ersättning ifall ditt barn blir sjuk eller skadas i någon typ av olycka. När ditt barn är på dagis, lekis eller i skolan innefattas det av en allmän försäkring från kommunen som ger skydd ifall en olycka inträffar, men den försäkringen täcker inte ifall barnet blir sjuk eller ifall det händer något på fritiden, t ex på kvällar eller lov. Därför är det bra att skaffa en barnförsäkring, så att du och ditt barn kan känna er säkra hela tiden.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Olycksfallsförsäkring och Sjukvårdsförsäkring

Försäkringen går in och ger stöd ifall ditt barn råkar ut för någon typ av olycka och skadas eller ifall barnet blir sjuk och måste behandlas. Du har då ersättning för t ex sjukhusvistelse, eftervård och hjälpmedel som kan behövas. Ifall det handlar om en sjukdom som inte ger med sig eller som inte går att bota finns det möjlighet att få en bestämd månadsersättning.

Ifall ditt barn oturligt nog skulle råka ut för en olycka eller bli ordentligt sjuk så att detta leder till medicinsk invaliditet eller om det handlar om en obotlig sjukdom som diabetes eller Crohns sjukdom ger en barnförsäkring ett ganska bra skydd. Du får då ersättning för alla läkarbesök och den medicin som krävs men även för t ex förlorad arbetsförmåga och sådant. Du kan oftast får ut pengar som ett komplement utöver Försäkringskassans vårdbidrag.

Ibland ingår en livförsäkring i barnförsäkringen. Då får du ut ett engångsbelopp ifall ditt barn skulle avlida. Storleken på beloppet kan variera en del mellan olika försäkringar och är så klart värd att kolla upp innan du tecknar en försäkring.

Man ska vara uppmärksam på att vissa sjukdomar inte ingår i en barnförsäkring. Det står i försäkringsvillkoren ifall några sjukdomar är exkluderade från försäkringen och lite mer detaljer. Kolla upp hos försäkringsbolaget för att se vilka sjukdomar det gäller. Du kan ibland få ett engångsbelopp för en del av dessa sjukdomar och i andra fall kan det finnas tilläggsförsäkringar att teckna.

Kostnader och villkor för barnförsäkring

En barnförsäkring kan man teckna tills barnet har uppnått en viss ålder. Vanligen är det exempelvis 15 eller 18 år som gäller. Var gränsen går beror på försäkringsbolag. När du sedan har tecknat en försäkring gäller den tills barnet har fyllt 25, vilket innebär att skyddet faktiskt sträcker sig in en bit i vuxenlivet. Det kan vara trevligt att ha ett skydd så länge men glöm inte att du givetvis även då måste betala försäkringspremien.

En barnförsäkring kan kosta olika beroende på de val du gör när det gäller försäkringsbelopp och självrisk etc. Dina val kan även påverka hur mycket du får ut i ersättning vid olika situationer. För att veta mer exakt hur mycket du får och vad som gäller bör du kolla upp dina villkor noga.

Försäkringen gäller i hela Norden och självklart gäller den 24 timmar om dygnet, hela tiden. Ifall du befinner dig någon annanstans i världen brukar reglerna säga att försäkringen gäller även då, men att du är skyddad i t ex max ett år. Du bör alltså ta kontakt med ditt försäkringsbolag ifall du planerar att vara utomlands (utanför Norden) i mer än ett år. Du kan även få skydd från din reseförsäkring ifall du är i ett annat land.

I de flesta fall behöver du inte betala någon självrisk för de olika delarna av en barnförsäkring. I vissa fall kan det dock förekomma självrisk så det är bra att kolla på villkoren för att se vad som gäller. Något som är värt att veta är att ifall en förälder skulle avlida kan det vara så att du slipper betala premien fram tills dess att barnet är 18 år.

Att hitta en bra och prisvärd barnförsäkring

Det är inte alla försäkringsbolag som har en barnförsäkring i sitt utbud. Det är vanligen de allra största bolagen som erbjuder en sådan försäkring och därför är det ofta bra att börja med att titta in hos dem. Några försäkringsbolag som har barnförsäkring är Trygg-Hansa, Folksam och IF Försäkringar.

Vad som ingår och vilka villkor som gäller kan variera ganska rejält mellan olika försäkringar så det är en väldigt bra idé att jämföra och undersöka ganska noga innan man väljer. Kanske en försäkring är lite dyrare men har ett mer omfattande skydd. Kanske ser två försäkringar ganska lika ut på ytan men har varierande villkor ändå när man läser lite mer noga.