Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

De vanligaste försäkringarna är kattförsäkring, hundförsäkring och hästförsäkring eftersom detta även är de vanligaste djuren vi äger. Det är ju dock inte ovanligt att man har en kanin, hamster, marsvin, mus eller liknande som husdjur och dessa bör väl också kunna försäkras kan man tycka. Det finns också en försäkring som heter smådjursförsäkring som täcker in alla sådana mindre husdjur.

Det är dock inte säkert att de vanliga stora försäkringsbolagen har en sån här försäkring utan det kan krävas att du vänder dig till ett försäkringsbolag som specialiserar sig på djurförsäkringar, som t ex Agria eller Sveland. Du kan kolla in våra artiklar om försäkringsbolag och deras försäkringar för att få bättre koll.

De djur som ingår i en sån här försäkring är exempelvis hamster, kanin, fågel, sköldpadda, marsvin, mus, iller och papegoja. Även fler typer av djur kan ingå, det får du kolla upp när du väljer försäkring. Har du ett husdjur som inte räknas upp kan du alltid kontakta försäkringsbolaget och fråga om du kan försäkra det eller få lite tips.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Detta ingår i en smådjursförsäkring

Det ingår i princip samma saker i en försäkring för mindre djur som för katter och hundar. Det är en veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnader hos veterinären och en livförsäkring som betalar ut ett belopp ifall ditt husdjur skulle dö.

Veterinärvårdsförsäkring

Den här försäkringen täcker kostnader för vård hos veterinär ifall det behövs. Det är behandlingar och operationer etc som kan behövas ifall ditt husdjur råkar ut för en olycka eller drabbas av sjukdom. Eftersom vård av djur inte bekostas av staten måste du stå för alla kostnader själv om ditt smådjur behöver hjälp och det blir snabbt ganska dyrt. Då är det bra med en försäkring som betalar för sådant.

Man ska veta att en försäkring oftast inte täcker in precis alla kostnader som kan uppstå i samband med veterinärvård. Efterbehandling, medicin och liknande får man normalt stå för själv. Även ifall man av något skäl måste kalla veterinären hem till sig och själva resan kostar pengar. Du har även en självrisk som måste betalas ur egen ficka innan försäkringen går in. Dock kostar det normalt klart mycket mer att inte ha en försäkring så det brukar vara värt pengarna.

Livförsäkring

Ifall ditt husdjur skulle dö får du ersättning från livförsäkringen. Försäkringsbolaget betalar ut ett bestämt belopp vilket vanligen antingen är kopplat till marknadsvärdet för ditt djur eller är ett belopp som bestämts tidigare (t ex så mycket som du köpte ditt djur för). Med de pengar du får kan du sedan t ex köpa ett nytt djur som fyller tomrummet efter det gamla.

Det fina med en livförsäkring är att du också får skydd för att ditt djur springer bort eller blir stulet. I sådana fall räknas det som om djuret har dött och du får pengar från försäkringen. Det är bra att ha ett sådant skydd så att du kan få lite pengar även om ditt husdjur skulle lyckas rymma eller komma bort av något skäl (t ex om du har det utomhus).