Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Din katt är troligen som en liten gosig familjemedlem och självklart vill man gärna ta hand om sin katt och även ge den vård när den är sjuk eller har råkat ut för en olycka. Tyvärr kan det många gånger bli riktigt dyrt att behandla en katt hos veterinären, speciellt ifall den råkat ut för något som kräver en större behandling eller operation. Då är det väldigt skönt att ha en kattförsäkring.

En kattförsäkring har lite olika delar som hjälper till med ekonomisk ersättning ifall katten blir sjuk, råkar ut för en olycka eller skulle dö etc. Du kan skaffa en sådan försäkring hos de flesta större försäkringsbolag eller hos speciella försäkringsbolag som inriktar sig mot just djurförsäkringar.

Detta ingår i en kattförsäkring

Som vi precis sa finns det ett par olika delar av en kattförsäkring som ger ersättning för olika situationer. Det är alltid skönt att vara försäkrad men det gäller speciellt ifall du skulle behöva besöka veterinären för att t ex operera din katt, för då blir det snabbt dyrt.

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsförsäkringen är som namnet säger en försäkring som täcker in kostnader som uppstår i samband med vård hos veterinären. Det kan vara nästan vilken typ av vård som helst, om din katt har gått och blivit sjuk eller råkat ut för en olycka av något slag - som att ha ramlat från hög höjd, varit i slagsmål eller svalt ett främmande föremål.

Det är ofta riktigt dyrt att besöka veterinären för operation eller behandling (om det inte är något väldigt litet och enkelt problem) och det är pengar som man kanske inte gärna vill lägga ut. Har man kattförsäkringen går försäkringsbolaget in och hjälper till med betalningen.

Du ska dock veta att det finns en del kostnader som inte täcks av försäkringen. Efterbehandling, läkemedel och veterinärens resor och lite sådant får du stå för själv och det brukar sägas att man får stå för ca 20% av de totala kostnaderna för vården själv efter det att självrisken är betald.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Livförsäkring

En andra del av kattförsäkringen som kan vara riktigt bra att ha är livförsäkringen. Trots att det sägs att en katt har nio liv kan det vara bra att ha en försäkring, ifall det av något skäl skulle vara fel eller alla nio liven förbrukas.

Med en livförsäkring får man ut ett bestämt belopp ifall katten dör som man t ex skulle kunna lägga på att köpa ett nytt husdjur för att fylla upp tomrummet eller för att täcka kostnader som uppstått i samband med att djuret dött. Beloppet som betalas ut är ofta baserat på det aktuella marknadsvärdet på katten eller något som bestämts sedan tidigare.

Med åldern kan livbeloppet möjligen sänkas eftersom det då är större risk att katten dör. Det innebär helt enkelt att ju äldre katten blir ju lägre är beloppet som betalas ut, vilket kanske inte är helt ologiskt.

Det fina med livförsäkringen är att den även täcker ifall katten springer bort eller blir stulen. Dessa situationer likställs med att katten har förlorat livet och då betalas pengarna ut till dig. Du kan på så sätt exempelvis känna dig lite mer trygg om du har en utekatt.