Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Det är vanligt att hunden anses vara människans bäste vän och det kan då vara en god idé att försäkra sin hund så att man har skydd ifall den råkar ut för en olycka, blir sjuk eller skadar sig etc. Försäkringen ger en del bra skydd och det finns förutom grundskyddet även en del andra försäkringar man kan skaffa beroende på vilken typ av hund man har.

Du får själv stå för räkningen då din hund blir sjuk då staten aldrig ersätter kostnader för vård av djur. Det kan lätt bli dyrt att betala för veterinärvård och operationer etc och av det skälet är det inte så dumt att skaffa en hundförsäkring.

Det här ingår i en hundförsäkring

Det kan variera vad som ingår i en hundförsäkring beroende på vilket försäkringsbolag som har försäkringen. Exakt vad du har för självrisk, maxgräns på utbetalningar och andra villkor får du kolla upp i villkoren innan du tecknar din försäkring. De saker vi tar upp är ofta samma eller liknande hos försäkringsbolagen.

Veterinärvårdsförsäkring

Den här delen av försäkringen täcker kostnader för vård hos veterinären när din hund blir sjuk eller skadas. Den täcker behandlingar, operationer och liknande som kan krävas ifall hunden råkar ut för en olycka eller sjukdom. Du kan ofta välja vilket försäkringsbelopp du vill ha och ju högre belopp du väljer ju dyrare blir försäkringen.

Detsamma gäller för självrisken förutom att det då blir dyrare ju lägre självrisk du väljer. En självrisk finns det nästan alltid och den kan variera i storlek. Detta är pengar du får betala ur egen ficka innan försäkringen går in och betalar resten. Ifall besöker hos veterinären skulle gå på mindre än självrisken så får du alltså stå för det hela själv.

Allting i samband med vård av hund ingår dock inte i försäkringen. Sådant som läkemedel och för- eller efterbehandlingar kan du ofta få bekosta själv och detsamma gäller resor för veterinären ifall han / hon kommer till dig. Man brukar ha som exempel att du kan få betala runt 20 % av de totala kostnaderna som uppstår i samband med veterinären ur egen plånbok och detta utöver självrisken. Dock är detta klart bättre än att betala hela beloppet själv.

Livförsäkring

Den andra delen av en hundförsäkring är en vanlig livförsäkring som betalar ut pengar ifall din hund skulle dö. Hur mycket du får ut kan antingen bestämmas beroende på nuvarande marknadsvärde på en likadan hund eller hur mycket du betalade för din hund när du köpte den. Det kan även tänkas att du kan välja ett belopp när du tecknar försäkringen men även storleken på det beloppet påverkar då hur dyr din försäkringspremie blir.

I livförsäkringen ingår ersättning ifall din hund skulle bli stulen eller ifall den skulle komma bort på annat vis. I så fall räknas det i princip som att den har dött och då betalas pengarna ut från försäkringen.

Något man ska tänka på är att det kan vara så att beloppet du kan få ut minskar efter hand hunden blir äldre. Det är kanske inte helt ologiskt med tanke på att risken är större för att den blir sjuk och dör ju äldre den blir. Det kan vara så för både veterinärvårdsförsäkringen och livförsäkringen.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Olika typer av hundförsäkring beroende på din hund

Det finns ofta flera olika typer av hundförsäkring och du kan välja den som passar dig och dina behov bäst. Det finns ofta en försäkring för unga hundar och en för vuxna. De kanske inte är så olika i utformningen men har sina fördelar.

Har du en jakthund kan du skaffa en speciell försäkring för den och det finns en försäkring för dig som sysslar med avel. Då ingår t ex veterinärvård för valparna som föds och en försäkring för dolda fel ifall du säljer dem osv. Har du många hundar kan du också skaffa en flockförsäkring vilken försäkrar alla hundarna tillsammans istället för individuellt och kan bli en hel del billigare.

För att se vilka extra försäkringar som finns hos olika försäkringsbolag får man besöka deras hemsidor och läsa lite mer. Det är lite blandat utbud men de flesta har ganska många försäkringar att välja på. Ifall du inte hittar det du söker hos något av de vanliga försäkringsbolagen finns det även några bolag som inriktar sig just på djurförsäkringar.