Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Det här med att försäkra sitt husdjur är något som folk ser lite olika på. En del tycker att det är en självklarhet medan andra tycker att det känns som en onödigt dyr kostnad och försöker klara sig undan utan. Om man väljer att skaffa en försäkring är det nog helst billiga djurförsäkringar man vill hitta och det ska vi skriva lite mer om nedan.

Det är givetvis ett individuellt beslut att skaffa en djurförsäkring men det man ska tänka på är att det kan bli riktigt dyrt med vård om ditt husdjur råkar ut för en allvarligare olycka eller sjukdom. Ifall du vill rädda djuret är det en kostnad du inte kan komma undan. På ett sätt kan man säga att det är ganska ekonomiskt att ha en djurförsäkring och dessutom får man förutom ersättning för vård hos veterinären även ersättning ifall djuret kommer bort, blir stulet eller dör.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Ta dig tid att jämföra djurförsäkring

Ett första tips när man vill ha billiga djurförsäkringar är att spendera hyfsat mycket tid på att leta efter dem. Det är inte så ofta man hittar den bästa eller billigaste försäkringen på första försöker utan det kan krävas en del undersökande och jämförande innan man vet vilket alternativ som är bäst.

Att jämföra olika djurförsäkringar med varandra kan spara många tusenlappar och även slutligen ge dig en försäkring som har bättre villkor eller som passar just dig och din hund. Det är inte bara priset som är viktigt när man väljer utan även vad som ingår i försäkringen. Man ska tänka på att en försäkring ofta blir dyrare ju mer skydd som ingår varför det inte alltid är bäst med den billigaste. Det handlar många gånger om att hitta den djurförsäkring som är mest prisvärd.

Du kan jämföra djurförsäkringar genom att besöka de olika försäkringsbolagens hemsidor. De har i princip alltid en möjlighet att räkna ut priset på din försäkring och ge dig en offert. Du måste vanligen fylla i en del olika uppgifter om dig och ditt husdjur innan du får veta vad den kostar.

Hitta rabatter och andra erbjudanden

Ett sätt att spara pengar och hitta billiga djurförsäkringar är att utnyttja eventuella rabatter och erbjudanden. En av de vanligaste rabatterna är den du får genom att samla flera försäkringar hos samma försäkringsbolag. Det brukar vara så att du får lite mer rabatt för varje försäkring du har, upp till en viss gräns. Det kan vara från 10 - 20 % rabatt på en eller flera av dina försäkringar.

En hundförsäkring kan ge dig ytterligare rabatt och ifall du exempelvis redan har en hemförsäkring och bilförsäkring hos samma bolag kan det göra en markant skillnad på det totala priset på dina försäkringar. Ifall du jämför olika försäkringar ska du inte glömma bort att räkna in en sådan rabatt.

Det finns ganska ofta en liten rabatt för att du tecknar försäkringen online. Denna brukar bara ligga på några hundralappar med det är pengar som du kan ha roligare för och det är dessutom bara smidigare att teckna försäkringen direkt online, så det är inte mycket att fundera på.

Ifall du exempelvis tecknar en hundförsäkring finns det något som heter flockförsäkring och det är för dig som har riktigt många hundar, t ex över 10 stycken. Då kan man teckna en försäkring för dem alla tillsammans istället för en individuell försäkring för varje hund. Det blir mängdrabatt kan man säga. Mängdrabatt kan det finns på lite olika djurförsäkringar men tänk på att det då kan ingå sämre skydd än i försäkringar med individuellt skydd.