Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

En sjukvårdsförsäkring ger dig stöd och ekonomisk ersättning ifall du skulle bli sjuk och behöva vård. Sjukvårdsförsäkringen har ett antal olika delar som kan vara bra att ha ifall man blir sjuk. Det är en försäkring som täcker in många olika saker och i den här artikeln tänkte vi gå igenom de olika delarna, vilka villkor som gäller och lite allmänna bra tips.

Detta ingår vanligen i en sjukvårdsförsäkring

Det är alltid lite olika vad som ingår i en försäkring just eftersom olika försäkringsbolag har sina egna villkor men vi har samlat det som vanligtvis ingår i en sjukvårdsförsäkring. De exakta villkoren kan variera men detta är vad som gäller i stort. Läs alltid igenom vad just din försäkring innehåller innan du tecknar den.

Sjukvårdsrådgivning

Det första steget när du blir sjuk är nästan alltid att ta reda på vad det är för fel på dig. Försäkringsbolagen har egen sjukvårdsrådgivning som du kan kontakt. Den vägen kan du även få hjälp att boka in läkarbesök, operationer eller specialistvård beroende på vad som behövs. Det är smidigt att använda denna sjukvårdsrådgivning och på det här viset kan du ofta snabbt få vård.

Vård och operation

När man har fastslagit vad som är problemet är sedan nästa steg att boka in vård så att du kan bli frisk. Det kan vara någon typ av behandling eller en operation etc. I princip allting ingår i försäkringen och ersätts av den - undersökning, vård och behandlingar, operationer och allt som kan krävas för att bli frisk. Förutom ekonomisk ersättning får du hjälp att boka in den vård som behövs.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Eftervård

Ibland när du har genomgått en operation eller viss typ av vård kan det krävas eftervård. Detta kan t ex vara vård i hemmet efteråt. Även sådan vård kan du få ersättning för men det finns vanligen en maxgräns för hur mycket som ersätts. Eftervården ska alltid ha ordinerats av en läkare och kostnaderna ska vara rimliga och nödvändiga för att de ska ingå i försäkringen.

Psykolog och sjukgymnast etc

Skulle du behöva besöka en sjukgymnast, kiropraktor eller psykolog kan du även göra detta. Försäkringen går in och betalar för besöken. Beroende på sjukvårdsförsäkring kan antalet besök eller behandlingar variera så det är värt att kolla upp. Din försäkring ger dig dock rätt till den hjälp du behöver vare sig den är mental eller fysisk.

Hjälpmedel

Ibland kan det tänkas att du måste ha någon slags hjälpmedel för att klara vardagen efter sjukdom eller operation eller ifall du skulle råka ut för någon nivå av invaliditet. Sådana saker kan vara rullstol eller annat handikappsfordon etc. Det finns vanligen en maxgräns för hur mycket pengar man kan få i ersättning för detta eller hur lång tid man kan få ersättning för hjälpmedel men detta och andra villkor varierar beroende på ditt försäkringsbolag.

Vårdgaranti

Något som många försäkringsbolag satsar på är vad man kan kalla för en vårdgaranti. Detta är en garanti för att du får komma till en läkare för undersökning, vård eller operation snabbt. I sjukvårdsförsäkringen står vilken tidsgräns som gäller för just den försäkringen, vanligen kan det vara 14 dagar eller något åt det hållet. Om du inte har fått komma till din behandling eller fått vård inom denna tidsgräns så kan du få ut pengar från försäkringen.

En sjukvårdsförsäkring hjälper dig till snabb och smidig vård

En fördel med sjukvårdsförsäkringen är att du inte bara får vård och behandlingar betalda utan du får ganska mycket hjälp och stöd under hela proceduren från att du först blir sjuk tills du tillfrisknar. Du kontaktar försäkringsbolagets egen sjukvårdsupplysning för att först ta reda på ifall du är sjuk och vad det är för fel på dig och du får sedan direkt hjälp att boka in nödvändiga läkarbesök.

Eftersom du har rätt till privat sjukvård slipper du oftast stå i de vanliga vårdköerna och kan snabbt få komma till en läkare som undersöker dig och ifall det krävs vård eller operation etc brukar det även gå klart snabbare att få komma till och utföra dessa. Försäkringsbolaget hjälper dig hela tiden att boka in besök och se till så att allting rullar på smidigt. Efter att du har genomgått vård har du även hjälp med olika saker som kan behövas så som rehabilitering eller hjälpmedel.

Sjukvårdsförsäkringen är givetvis väldigt bra på det viset att du har din sjukvård betald av försäkringsbolaget när något händer men du får inte glömma bort eller underskatta de övriga fördelarna med att ha en sådan försäkring. Att det går snabbt, enkelt och flyter på utan problem är också bra fördelar - speciellt när man mår dåligt och inte har lika mycket ork.