Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Många svenskar flyttar till vårt vackra grannland Norge, oavsett om det så är för att jobba eller endast bo där. Är du en av de som flyttat dit på grund av arbete och nu söker efter försäkring, så finns det flera alternativ att överväga.

Att ta reda på vilka försäkringar du behöver och vilket försäkringsbolag du ska vända dig till, kan vara ett projekt många finner energikrävande.

Om du känner igen dig i den känslan kan du vända dig till forsikre.no som jobbar med Norges ledande försäkringsbolag. De listar och jämför diverse försäkringserbjudanden för att underlätta ditt sökande efter rätt aktör.

Reseförsäkring när du är utomlands

Om du åker till ett annat land tillfälligt, t ex på semester eller på en kortare jobbresa, så täcks du av reseförsäkringen som du har via din hemförsäkring. Via den försäkringen kan du få en hel del skydd mot stöld eller om du tappar bort saker, sjukdom och skador etc.

Att ha skydd från sin reseförsäkring är väldigt bra, men den gäller dock inte hur länge som helst. En vanlig reseförsäkring är till för att täcka in tillfälliga semesterresor och du har vanligtvis som mest skydd i 45 dagar. Det kan variera lite beroende på försäkringsbolag men ungefär så länge.

Det betyder att du, om du väljer att stanna längre än så eller om du tänkt bosätta dig och arbeta, behöver en försäkring från annat håll för att kunna behålla ditt skydd. Även om du skulle vara svensk medborgare osv så behövs det ändå något annat, t ex en försäkring i Norge.

Om man har tänkt semestra en längre tid i annat land kan man skaffa en speciell förlängd reseförsäkring som gäller längre än 45 dagar och som har lite andra saker inkluderade. Detta är en separat försäkring man får betala för och inte det som ingår i hemförsäkringen.

Det krävs vanligtvis en speciell reseförsäkring för den som ska studera eller arbeta utomlands, så det är ett alternativ att kolla på. Eftersom du inte får något skydd från den vanliga reseförsäkringen om du studerar, arbetar eller praktiserar i annat land så är det väldigt bra att skaffa en sådan om du planerar en längre tur i ett annat land där du ska t ex arbeta.

Denna extra reseförsäkring kan hjälpa dig med en del saker men om man ska stanna länge i ett annat land, t ex Norge, så är det bra att kolla upp försäkringar hos deras egna försäkringsbolag och skaffa det man behöver.

Att tänka på när man skaffar försäkring

Till skillnad från här i Sverige är du inte per automatik försäkrad till och från arbetet genom kollektivavtal. Därför kan det vara en god idé att gå med i ett fackförbund som har tilläggsförsäkringar du kan ansluta till, eller kontakta just ett norskt försäkringsbolag. För nog är det viktigt att känna en trygghet ifall en olycka skulle inträffa.

Sett till att försäkringsbolagen har olika villkor och att de täcker olika typer av inträffanden, är det viktigt att du förstår vad du betalar för och därmed försäkrar dig mot. Om du ska arbeta som anställd av ett företag vill du därför ha grundläggande koll på de socialförsäkringregler som gäller för anställda.

Ett försäkringsscenario kan ju också vara att du betalar för sådant som du inte riskerar att råka ut för och därmed lägger dina pengar på saker helt i onödan. Av just dessa skäl är en jämförelsesajt nyttig att ta hjälp av – den ger dig en tydlig överblick på vad olika försäkringar täcker och kostar. Här kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på när ska försäkra dig.

Försäkring för företag i Norge

Många arbetar i Norge som företagare och verksamhetsledare. Då följer det med ett stort ansvar över verksamhetens trygghet vad gäller anläggningars och anställdas säkerhet. Detta gäller oavsett om du driver ett stort eller litet företag, och då vill man naturligtvis ha det ordnat med en bra verksamhetsförsäkring.

Oftast brukar det röra sig om att skaffa ett skräddarsytt försäkringspaket, så se till att ta åt dig av den information du behöver för att hitta det paket som bäst passar ditt företag.

Även om det helt klart underlättas av jämförelsesajter, kan det ta lite tid då det är en lite mer omfattande process. Det skadar inte att kontakta några av de stora försäkringsbolagen och fråga dem vad de kan erbjuda.

De har givetvis företagsavdelningar där de specialiserar sig på att försäkra verksamheter och kan snabbt ge dig både en översikt över vad som ingår i försäkringen och även vad det kan tänkas vara för prisbild.

Vinsten med en bra försäkring är att det på sikt sparar dig både stress och pengar, så det är alltid en bra idé att undersöka alternativen och att skaffa en vettig försäkring. Att vara utan försäkring när något dåligt händer är aldrig roligt och man kan inte skaffa en försäkring i efterhand, efter att det tråkiga redan har inträffat.