Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Betyg på försäkringsbolag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Betyg 3.24
Sätt betyg utifrån din erfarenhet av skadehantering, kundtjänst etc.
Lämna en kommentar

Snabblänkar

Svedea är ett försäkringsbolag som satsar på att vara riktigt bra på vissa specifika områden istället för att försöka vara ganska bra på allt. De ägs av stora försäkringskoncernen Hannover Re (världens tredje största återförsäkringskoncern) och Inter Hannover är deras försäkringsgivare. De ser sig själva som en utmanare på försäkringsmarknaden som är passionerade och som bryr sig mer.

Det du kan hitta hos Svedea är framför allt sakförsäkringar och då med fokus på fordon och djur. Istället för att ha ett väldigt brett sortiment har de lagt extra fokus på att specialisera sig och vara duktiga på dessa försäkringar. Du kan exempelvis skaffa bilförsäkring, mc-försäkring, flera olika båtförsäkringar, hund- och kattförsäkringar och en enkel företagsförsäkring.

Tanken som Svedea har är att de vill fokusera på vissa försäkringar och även erbjuda lite mer specifika saker, som gör att de sticker ut jämfört med andra försäkringsbolag. De kanske inte har allt eller är billigast i alla lägen men de kan erbjuda en del saker som andra inte har och de kan även vara billigast i vissa lägen.

Mer om Svedea

Bolaget tänker själva att ingen borde behöva betala för mer än den risk som finns för varje försäkringstagare. Ifall man tillhör en grupp som råkar ut för olyckor / skador väldigt sällan så ska man också kunna få lägre priser tack vare detta. De säger att många stora försäkringsbolag ofta sprider ut kostnaden för de kunder som står för mest skador genom att låta försäkringarna bli dyrare för alla kunder, men att de själva premierar dem som tillhör dem som ofta är skadefria.

Utifrån den här filosofin kanske inte alla försäkringar är billigast hos Svedea, eller snarare att alla personer kan hitta den billigaste försäkringen hos dem, men ifall man är en av dem som sällan råkar ut för skador så kan man få en billigare försäkring. Svedea satsar på att bestämma försäkringspremien mer utifrån vilken grupp man tillhör och för dem som är försiktig av sig och sällan råkar ut för skador kan deras försäkringar möjligen vara billigare än hos andra bolag.

Rabatter och andra förmåner

Många av de större försäkringsbolagen erbjuder någon slags samlingsrabatt för sina försäkringar men eftersom Svedea inte har alla typer av försäkringar utan specialiserar sig endast på en del fordonsförsärkingar, djurförsäkringar och några till så passar just det upplägget inte så bra. De har därför inte något speciellt erbjudande med rabatter.

Exempel på försäkringar från Svedea

 • Bilförsäkring
 • MC-försäkring
 • Snöskoterförsäkring/li>
 • Motorbåtförsäkring
 • Segelbåtförsäkring
 • Vattenskoterförsäkring
 • ATV-försäkring
 • Hundförsäkring
 • Kattförsäkring
 • Idrott och hälsa
 • Företagsförsäkring

Gå till Svedeas webbsida

Ifall du vill kolla in Svedea lite närmare kan du besöka deras egen webbsida. Där hittar du alla deras försäkringar, information och villkor och kan se hur mycket olika försäkringar kostar. Klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (extern länk).