Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!
Gjensidige

Betyg på försäkringsbolag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Betyg 2.15
Sätt betyg utifrån din erfarenhet av skadehantering, kundtjänst etc.
Lämna en kommentar

Snabblänkar

Gjensidige kanske inte är enormt välkända i Sverige men det är faktiskt ett av Nordens största försäkringsbolag när det gäller sakförsäkringar och det har sitt säte i Norge. I Norge är Gjensidige ett väldigt stort och starkt varumärke och på senare år har man även etablerat sig i Sverige och erbjuder bra och prisvärda försäkringar. Försäkringsbolaget är även verksamt i t ex Danmark, Finland och de baltiska länderna.

Du kan hitta alla de vanliga försäkringarna hos Gjensidige och de specialiserar sig på sakförsäkringar så som hemförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring och MC-försäkring. Det finns dock även andra typer av försäkringar så som olycksfallsförsäkring och barnförsäkring. Bolaget konkurrerar väl med de stora svenska försäkringsbolagen både när det gäller utbud och priser.

Mer om Gjensidige och deras försäkringar

Som tidigare sagts ligger fokus huvudsakligen på sakförsäkringar och där finns ett bra utbud. Det finns alla de vanliga försäkringarna så som hemförsäkring och bilförsäkring men du kan även skaffa lite mer udda försäkringar som husvagnsförsäkring eller fritidshusförsäkring. Det finns också ett antal olika tilläggsförsäkringar du kan teckna för att få ett bättre skydd.

Det finns även ganska många företagsförsäkringar hos Gjensidige och det kan vara något av intresse, men de erbjuder dock endast sina företagsförsäkringar via försäkringsförmedlare. För att kunna teckna dessa försäkringar måste du alltså först hitta en förmedlare som har Gjensidiges försäkringar i sitt utbud och kolla lite närmare där. Du kan dock läsa en del om försäkringsalternativen direkt på Gjensidiges hemsida.

Rabatter och andra förmåner

Det finns två olika trevliga bonusar hos Gjensidige. Den första är en klassisk rabatt för att du samlar dina försäkringar. När du blir helkund hos dem får du 10 % rabatt på din bilförsäkring och 20 % rabatt på din boendeförsäkring så som villaförsäkring / hemförsäkring. Det fina är att du bara behöver ha just dessa två försäkringar för att räknas som helkund. Det är alltså inte speciellt svårt att få rabatten.

Nästa del är ett bonussystem för att premiera dig som håller sig skadefri. Systemet är ganska enkelt och fungerar helt enkelt så att för varje år du är skadefri höjs du ett steg i deras bonussystem. Ju högre du klättrar i systemet ju mer förmåliga priser får du på din försäkringspremie.

Ifall du skulle råka ut för en olycka av något slag så förlorar du två steg i bonussystemet och efter det börjar du återigen klättra uppåt precis som tidigare. Det innebär att om du skulle råka ut för något så faller du inte speciellt långt och det är lätt att återigen börja samla på sig bonussteg.

Exempel på försäkringar från Gjensidige

 • Hemförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Fritidshusförsäkring
 • Bilförsäkring
 • MC-försäkring
 • Snöskoterförsäkring
 • Husvagnsförsäkring
 • Båtförsäkring
 • Mopedförsäkring
 • Barnförsäkring
 • Gravidförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Företagsförsäkringar (via förmedlare)

Gå till Gjensidige's webbsida

Ifall du vill kolla in Gjensidige lite närmare kan du besöka deras egen webbsida. Där hittar du alla deras försäkringar, information och villkor och kan se hur mycket olika försäkringar kostar. Klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (extern länk).