Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!
Accept

Betyg på försäkringsbolag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Betyg 0.00
Sätt betyg utifrån din erfarenhet av skadehantering, kundtjänst etc.
Lämna en kommentar

Snabblänkar

Om du känner behovet av lite extra skydd utöver de grundläggande försäkringar du får i t ex en hemförsäkring och de mer vanliga försäkringarna kan du se över Accept's utbud av försäkringar. De specialiserar sig på några få försäkringslösningar som är tänka att komplettera det allmänna försäkringsskyddet. Deras främsta produkt är inkomstförsäkringen.

Det finns inte så många olika försäkringar hos Accept men de som finns är skräddarsydda för speciella fall. Du hittar en inkomstförsäkring, trygghetsförsäkring, reseförsäkring och en som heter "loss of license" som är till för dig som behöver speciella certifikat i arbetet som du inte klarar dig utan. Om du känner att någon av dessa försäkringar låter intressanta kan du se över ifall Accept kan vara ett bra komplement. Vi går igenom vad de olika försäkringarna innebär nedan.

De olika försäkringarna hos Accept

Det finns några utvalda specialförsäkringar hos Accept. De har inte de mer allmänna försäkringarna så som de stora försäkringsbolagen utan inriktar sig på specifika nischer där det kan vara bra att ha ytterligare försäkringsskydd. De olika försäkringarna ska vi kolla lite närmare på här.

Inkomstförsäkring

Om du skulle förlora ditt jobb får du pengar från A-kassan för att täcka upp din ersättning men du får dock som mest ut runt 11 000 kr, oavsett vilken din tidigare lön var. Reglerna säger att du får 80 % av din lön men det finns ett tak som ligger på en lön på ca 18 700 kr innan skatt. Ifall du tjänade mer än 18 700 kr när du jobbade (vilket nog är vanligt) så kommer du alltså få klart mindre från A-kassan än vad som vore optimalt.

En inkomstförsäkring gör att du istället får 80 % av din verkliga lön innan du blev av med jobbet. Försäkringen betalar ut mellanskillnaden mellan det du får från A-kassan och 80 % av din gamla lön. Det gör att du kan få ut klart mer pengar och att du inte tappar för mycket av din gamla inkomst och på så vis kan behålla din gamla livsstil (mer eller mindre) tills du hittar ett nytt jobb. Du kan få ut pengar i max 300 dagar.

Villkoren för Accept's inkomstförsäkring är att du måste vara medlem i Arbetslöshetskassa, du måste vara bosatt i Sverige och du måste ha en tillsvidareanställning sedan minst 12 månader tillbaka. Du måste också vara under 55 år gammal. Ifall du är egenföretagare måste du vara minst 21 år och ha haft ditt företag igång i minst 24 månader och du får inte varit utsatt för konkurs senaste fem åren.

Trygghetsförsäkring

En trygghetsförsäkring hjälper dig både ekonomiskt och fysiskt ifall du hamnar i tvist om din anställning. Den gäller vid tvister om uppsägning / varsel, omplacering eller vid MBL-frågor. Du får rådgivning i samband med tvisten och ifall du skulle behöva en advokat så ordnas detta och även rättegångskostnaderna täcks.

Lite mer exakt har du ersättning för kostnader som uppstår vid tvist i form av advokat / ombud, utredning och rättegång. Ersättningen är max 300 000 kr för en specifik tvist. Skulle det uppstå en ny tvist senare så har du givetvis nya 300 000 kr att ta från men ifall en ytterligare tvist uppstår utifrån den gamla så räknas det som att den hör till den gamla. Självrisk är 20 % av rättshjälpskostnaden. Du har även 3 timmar fri rådgivning i samband med tvisten.

Loss of license

Försäkringen är till för dig som huvudsakligen är pilot eller flygledare och behöver en specifik licens för att få utöva ditt yrke. Det är en ganska specifik försäkring som ger ersättning ifall du skulle förlora din licens och därmed inte kan jobba. Det är ofta frågan om en medicinsk licens som visar att man är arbetsduglig som pilot eller flygledare.

Du kan vara pilot, flygledare eller pilotstuderande. Du måste i de flesta fall ha ett arbete för att kunna teckna försäkringen. Du kan själv välja försäkringsbelopp. Det blir dyrare premie ju högre belopp du väljer. Premien påverkas också av ålder - ju äldre du blir ju dyrare blir försäkringen. Premien ökar med 8 - 12 % varje år.

Som exempel betalar en 25-årig pilot 0,32 - 0,35 % av försäkringsbeloppet i premie och en 45-årig pilot betalar 1,90 - 2,17 % av försäkringsbeloppet. Tanken är att ju äldre man blir så blir även risken större att man blir sjuk eller liknande och förlorar sin licens.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen är ett komplement till den reseförsäkring som ingår i en vanlig hemförsäkring. Du kan dock inte teckna denna försäkring direkt hos Accept utan de samarbetar med vissa resebyårer och ifall du bokar en rese hos någon av dessa kan det också tänkas att du väljer en extra reseförsäkring. Du måste alltså skaffa denna försäkring genom resebyrån i fråga men du kan anmäla skada hos Accept ifall du vill ha ut ersättning för något.

Rabatter och andra förmåner

Som en nischat försäkringsbolag som erbjuder några få väldigt olika och specifika försäkringar så finns det ingen samlingsrabatt så som hos de stora försäkringsbolagen och det finns inte heller någon annan rabatt. Ifall du vill veta hur mycket en försäkring hos Accept kostar är det bara att fylla i några uppgifter och få fram en offert. Du kan då antingen teckna försäkringen eller välja att titta vidare.

Ifall du är medlem i ett fackförbund med befintlig inkomstförsäkring kan du fortfarande teckna Accept's inkomstförsäkring i form av en plusförsäkring som ger dig ytterligare ersättning. Det handlar framför allt om att öka på antalet dagar försäkringen gäller upp till max 300 dagar. Detta kan dock innebära ganska mycket extra pengar beroende på hur många dagar du hade som mest från din gamla inkomstförsäkring.

Exempel på försäkringar från Accept

  • Inkomstförsäkring
  • Trygghetsförsäkring
  • Reseförsäkring
  • Loss of license försäkring
  • Kreditförsäkring

Gå till Accept's webbsida

Ifall du vill kolla in Accept lite närmare kan du besöka deras egen webbsida. Där hittar du alla deras försäkringar, information och villkor och kan se hur mycket olika försäkringar kostar. Klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (extern länk).