Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Försäkringsbolag behöver troligen ingen närmare förklaring. De flesta har nog ganska bra koll på vad ett försäkringsbolag är och vilken typ av tjänster de erbjuder, men för säkerhets skull förklarar vi lite allmänt. För att kunna förklara ett försäkringsbolag behöver man först förklara vad en försäkring är.

En försäkring är i princip ett löfte om att betala ut en viss summa pengar (eller erbjuda en viss typ av hjälp) ifall du skulle råka ut för något som försäkringen täcker. Det kan vara en försäkring som ger ersättning för en skada på egendom eller som hjälper dig som person.

Försäkringsbolaget har ett utbud av försäkringar som de erbjuder till sina kunder och dessa tjänster kan man sedan i princip prenumerera på. Det innebär att du varje månad eller år betalar in en försäkringspremie och får löpande skydd. Ifall du slutar betala din premie sägs försäkringen upp och då är du inte längre skyddad. Man kan säga att du betalar pengar för en tjänst som ger dig ökad trygghet.

Jämför försäkringar
Jämför priser och villkor på försäkringar
Letar du bra försäkring? Du kan enkelt kolla upp och jämföra många olika försäkringsbolag med bara en enkel koll. Allt är gratis och väldigt smidigt.

Det finns många olika typer av försäkringar och en del försäkringsbolag har ett rejält utbud där du kan välja bland alla de vanliga försäkringarna. Några av de största och mest välkända försäkringsbolagen i Sverige är av denna typ. Det finns dock även mindre försäkringsbolag som specialiserar sig på några få vanliga försäkringar eller kanske bara en enda försäkring. Den klassiska frågan är alltid vilket bolag du bör välja.

Att jämföra försäkringsbolag

Som kund är det inte alltid lätt att välja försäkringsbolag. Man måste ta hänsyn till många olika faktorer så som pris, försäkringsvillkor och vad som ingår, service, rabatter och ifall försäkringsbolaget är lätt att ha att göra med när man behöver deras hjälp etc. En del av de här sakerna kan vara svåra att hålla koll på men just priset kan man oftast ta reda på - och att hitta en billig och prisvärd försäkring är viktigt för de flesta.

Eftersom det finns ganska många försäkringsbolag har vi som konsumenter en stor fördel. Bolagen konkurrerar nämligen om att få oss som kunder och det innebär i sin tur ofta att priserna går ner. Försäkringsbolagen måste ha konkurrenskraftiga priser och villkor för att locka kunder och vi har möjligheten att titta runt, jämföra och ställa krav. Ifall ett försäkringsbolag inte passar finns det säkert ett annat som är bättre.

Att välja försäkringsbolag

Vilket försäkringsbolag ska man då välja i den djungel som finns där ute? Svaret på den frågan är inte alltid så enkelt. Varje gång du behöver en försäkring är vårt råd att undersöka marknaden lite och se vilka försäkringsbolag som har bäst priser och villkor. Även om du redan har ett visst försäkringsbolag sedan tidigare är det ubte säkert att de är bäst för just denna försäkring.

Många försäkringsbolag har specialla erbjudanden ifall du samlar alla dina försäkringar hos dem. Du kan få någon slags rabatt på t ex din hemförsäkring eller bilförsäkring ifall du har båda dessa hos samma bolag. Man ska inte glömma bort att den här typen av rabatt finns när man räknar på priser på försäkringar då det kan göra att ditt nuvarande försäkringsbolag blir billigast även om de inte var det annars.

Att hitta en bra försäkring till ett bra pris kräver att du tar dig tid att undersöka alternativen. Tecknar du första bästa försäkring kommer du troligen inte få den bästa försäkringen eller det bästa priset, om du inte har en väldig tur. Ett bra första steg är att lära dig mer om försäkringar, vilket du kan göra här inne på vår sida. Nästa steg är sedan att titta på olika försäkringsbolag och avgöra vilket som verkar ha den försäkring som passar just dig.