Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Att skaffa en försäkring är en ganska enkel process. Det många dock kanske är lite dåliga på är att ta sig lite tid och kolla på olika alternativ och jämföra olika försäkringar. Genom att ta den här tiden går det att spara pengar och man får till slut en bättre försäkring som troligen också är bättre anpassad till ens egna behov.

Vi vill uppmana alla att utvärdera marknaden lite innan man bestämmer sig för en viss försäkring. Kanske har man ett visst försäkringsbolag sen tidigare och använder samma för alla nya försäkringar, utan att fundera på ifall det finns bättre alternativ. Kanske skulle man vilja jämföra och titta runt men tycker att det är för svårt eller för klurigt med försäkringar.

Här ska vi försöka komma med en liten enkel guide i form av en lista med bra tips som underlättar när man kolla runt och jämför försäkringar och som kan hjälpa dig att hitta rätt försäkring och att spara pengar. Det finns även en del mer allmänna tips som behandlar vikten av att hålla bra ordning på sina försäkringar och att veta vad som gäller. Alla tips kanske inte blir aktuella för dig men du kanske får några nya tankar åtminstone.

Våra snabba tips för dig som letar bra försäkringar

  • Ta dig tid att kolla runt på allvar. Det tar inte mer än några timmar att kolla på olika försäkringar, besöka försäkringsbolag och ta fram priser på de försäkringar som du är intresserad av. Du kan spara många tusenlappar de närmaste åren tack vare dessa timmar.
  • Jämför alltid så likvärdiga försäkringar som möjligt. Kolla vad som ingår så att en försäkring inte har klart bättre eller sämre skydd än den du jämför med. Om försäkringarna är olika får du väga in det när du bestämmer vilken försäkring som är bäst.
  • Priset är inte allt som betyder något. Det är viktigt att ha en försäkring som passar dig och din familj. Fundera på vilka saker som är viktiga för dig och se till att din försäkring ger dig det skydd du behöver. Den billigaste försäkringen är inte alltid den som slutligen är mest prisvärd.
  • Bra service, att allting flyter på snabbt när man anmäler en skada och ett trevligt bemötande etc är sådant som är svårt att jämföra men som man gärna vill ha. Det är aldrig dumt att fråga vänner och familj om deras upplevelser av olika försäkringsbolag eller att läsa recensioner och betyg.
  • Utnyttja rabatter och erbjudanden om du kan. Det finns vanligen en samlingsrabatt som du kan få ifall du samlar flera av dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Du kan få upp till 20 % rabatt på vissa eller alla försäkringar. En så stor rabatt påverkar jämförelsen markant.
  • Är du medlem i en fackförening eller organisation kan det tänkas att de har egna försäkringar eller att du kan få rabatt på försäkringar genom dem. Kolla upp ifall det finns några försäkringar att skaffa den här vägen och hur mycket de kostar. Du kanske kan spara en slant.
  • Utnyttja den hjälp du kan få. Den här sidan har en hel del information, tips och annan hjälp för dig som letar försäkringar men det finns även andra tjänster, så som Insplanet, som underlättar när man försöker spara pengar på försäkringar. Ta till vara på den här hjälpen.
  • Snåla inte för mycket med din försäkring. Det kan kännas lite surt att betala en massa pengar för något som man oftast inte ens utnyttjar, men det är en ekonomisk säkerhet och när olyckan väl är framme är det värt pengarna. Är du inte försäkrad blir det ofta dyrt.
  • Läs villkoren för din nya försäkring noga. Du bör kolla upp villkoren innan du tecknar försäkringen men se även till att du vet vad som gäller när du väl har skaffat din försäkring. Det är bra att veta exakt vad som ingår och när försäkringen gäller. Det kan vara snårigt.
  • Har du redan hemförsäkring och bilförsäkring etc? Att kolla över sina försäkringar kan vara ett riktigt bra sätt att spara pengar. Det kan finnas klart billigare alternativ där ute som är minst lika bra. Det är värt att gå igenom sina utgifter då och då för att se vad som går att förbättra. Det gäller inte bara försäkringar.

Kunskap är makt

Försäkringar är ett ganska omfattande område och det är svårt att ge allt för många allmänna råd. Det finns mycket man bör tänka på eller som underlättar som vi inte har tagit upp. Vår uppfattning är att ju mer man vet och ju bättre förberedd man är, ju bättre blir resultatet när man ska välja försäkringar. Liksom i många andra situationer har man en fördel om man vet vad som gäller och vad man ska lägga fokus på. Försök tänka på tipsen ovan men sluta inte där. Det finns mycket som är bra att kunna.

Passa gärna på att besöka våra olika avdelningar här på sidan för att lära dig mer om olika typer av försäkringar, villkor, att välja rätt försäkring och en hel del annat. Det finns mycket nyttig information och vi försöker även hjälpa dig att hitta de bästa och mest prisvärda försäkringsbolagen.