Allt-om-försäkringar.com

Jämför försäkringar hos Insplanet Jämför priser och villkor på försäkringar snabbt och smidigt direkt hos Insplanet. Det är gratis att jämföra!

Försäkringar är något som av gemene man kan uppfattas som en ganska tråkig företeelse, ett nödvändigt ont om du så vill. Men faktum är att man faktiskt kan försäkra så mycket mer än sin bil, sitt hus eller sitt husdjur t ex.

Det kanske inte är något som vem som helst gör, kändisar och en och annan rik knös är troligen överrepresenterade här, men det går att försäkra klart mer udda saker. Får det kanske lov att vara en försäkring ifall du blir bortförd av utomjordingar eller förlorar en strumpa?

1. Ben

Visste du vad ikonen Tina Turner har gemensamt med Michael Flatley, den snabbfotade dansaren i Lord of the Dance och den fd kaptenen för det engelska fotbollslandslaget David Beckham? De har alla försäkrat sina ben för miljontals dollar.

Jag kan förstå att de som har benen som huvudsaklig tillgång, som Beckham och Flatley, kan vilja försäkra dem. Varför Tina Turner har försäkrat just benen är mer oklart men kanske är det även fler kroppsdelar som ingår?

2. Händer

Keith Richards, gitarristen i Rolling Stones, försäkrade sina händer. Vissa källor hävdar att det bara var hans långfinger det handlar om, vilket inte är omöjligt då han skulle få svårt att fortsätta sin karriär på scen utan detta viktiga finger - och det kanske inte bara är för gitarrspelandets skull. Summan han skulle få utbetald i fall av en olyckshändelse är okänd.

3. Skägg

Billy Gibbons, gitarrist och frontfigur i ZZ Top har hävdat i en intervju att det legendariska brittiska försäkringsbolaget Lloyd’s of London har försäkrat hans skägg, dock har han inte avslöjat vilken summa det handlar om.

En enligt mig mycket rolig detalj gällande ZZ Top är att bandet består av tre medlemmar varav två har stora ikoniska skägg. Den tredje, som spelar trummor, har inget skägg - men hans namn är roligt nog Frank Beard.

4. Utomjordingar

Du kan försäkra dig mot att bli bortrövad av UFO’s! Detta är ingen nymodighet, den första försäkringen av detta slag har faktiskt varit tillgänglig ända sedan 1987 och betalar ut hela 10 miljoner dollar - den enda lilla haken är förstås att du måste ha solida bevis för att du blivit bortförd av en livsform som inte är av denna världen.

Min gissning är att det är en försäkring som riktar sig mot de lite mer nojiga och konspiratoriska och är ett försök att tjäna pengar med en ganska liten risk att behöva betala ut några pengar. Det är ganska många som hävdat att de har blivit bortförda men än så länge ingen jag vet som har kunnat lägga fram bevis för det.

5. Brösthår?

Tom Jones tecknade en försäkring för - sitt brösthår. Tjuren från Wales försäkrade sin karakteristiska ryamatta för inte mindre än 3,5 miljoner dollar. Vad som skulle kunna hända med brösthåret som skulle göra att det försvann eller skadades är oklart men är man Tom Jones, sexsymbol som har skjortan ständigt uppknäppt, så vill man givetvis inte ta några risker!

6. Könsorgan

Den brittiske porrstjärnan Keiran Lee försäkrade sin penis för 1 miljon dollar. Det bör nämnas att hans försäkring inte täcker vardagliga problem som impotens eller liknande som i hans yrke skulle kunna ses som arbetsskador, bara i händelse av att han skulle ‘förlora sin penis’ - hur nu det skulle gå till.

Om du inte tycker att din egen eller din partners petterniklas är tillräckligt speciell för att förtjäna en egen försäkring kanske https://lovebuddy.se/penispumpar/ kan få dig på andra tankar. Även om du inte försäkrar den efter användning så finns det säkert nån annan fördel.

7. Sockar

Vem har inte någon gång haft besök av de där okynniga hustomtarna som passar på att stjäla en av våra strumpor när vi tvättar? Då kan det kanske vara aktuellt med en försäkring!

Den amerikanska klädfirman Betabrand i San Francisco erbjuder nämligen sina kunder en sockförsäkring som varar i ett år efter inköpet. Om det värsta inträffar och du blir av med en strumpa ska du skicka in en selfie till företaget med den kvarvarande halvan av ditt sockpar med texten “Hjälp, jag har förlorat en strumpa”, så kommer du att få en helt ny för att återigen ha ett komplett par.

Kanske inte en traditionell försäkring utan mer en rolig goodwill-kampanj, men resultatet blir ju detsamma. Av alla saker man skulle vilja försäkra så ligger ju förlorade strumpor högt på listan, men är nog svårt att få igenom på vanliga hemförsäkringen tyvärr.